Пт, 2024-03-29, 02:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
Спиляний FEMEN пам'ятний хрест "Свободівці" і "Збережи старий Київ" відновлять
Інші останні Політичні новини
Партія Всеукраїнське об'єднання "Свобода" має намір відновити знесений активістками жіночого руху FEMEN пам'ятний хрест жертвам репресій НКВС в центрі Києва, повідомляє "Українські новини" з посиланням на прес-службу партії.

"Всеукраїнське об'єднання" Свобода "відновить пам'ятний хрест жертвам політичних репресій НКВC 1930-1950-х років, який 17 серпня спиляли украінофобки з FEMEN", - сказано в ньому.

Крім того, партія закликала українців прийти на толоку 23 серпня, в день пам'яті жертв сталінізму та нацизму, і відновити хрест.

При цьому, персональну відповідальність за наругу над пам'яттю людей, які постраждали від репресій, ВО "Свобода" поклала на Президента Віктора Януковича, який, на думку партії, почав заперечувати геноцид під час Голодомору.

У свою чергу, один із засновників громадського руху "Збережи старий Київ" Ігор Луценкo заявив про намір встановити на місці зруйнованого хреста "тимчасовий хрест".

"Сьогодні мої друзі влаштували акцію на захист Pussy Riot під посольством РФ в Україні. Я дав на цю акцію свій генератор. Але те, що зробили під Жовтневим палацом - ніяка не підтримка Pussy Riot, це дурість і тільки зашкодило справі. Мені особисто дуже прикро. Від імені захисників панк-групи, завтра спробуємо хоча б частково виправити помилку горе-"захисників", - написав він у своєму блозі.

"Прекрасних дівчат з Pussy Riot зараз катують ті ж, хто раніше вбивав українців в підвалах Жовтневого палацу", - додав Луценкo.

Як повідомлялося, активістки FEMEN в п'ятницю, 17 серпня, за допомогою бензопили спиляли пам'ятний хрест біля Жовтневого палацу в знак солідарності з активістками російської панк-групи Pussy Riot, яких притягнуто до кримінальної відповідальності за танці в храмі Христа Спасителя в Москві.

Печерське районне управління міліції Києва порушило кримінальну справу за фактом інциденту.

Нагадаємо, в середині січня оголені представниці FEMEN проникли на балкон резиденції посла Індії і розгорнули банер, а також скандували гасла образливого для працівників посольства змісту.

Після цього молоді жінки зняли з флагштока національний прапор Індії, нанесли ним кілька ударів по вікнах і дверях Посольства, а потім кинули його на землю.

16 лютого Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч 2 ст 338 ("Наруга над державними символами") Кримінального кодексу України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: Свободівці і Збережи старий Київ.FE | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]