Сб, 2024-04-20, 14:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Сповідь Яценюка: непрості стосунки з Тимошенко і деградація політики
Інші останні Політичні новини
Екс-прем'єру, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко співпраця з іншими представниками опозиції далася складно. Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк 27 грудня в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи свою співпрацю з Тимошенко.

"У нас стосунки були, м’яко кажучи, не прості. Хоча я добре пригадую наш період роботи з нею, коли вона була прем’єр-міністром, а я був главою Верховної Ради України, у нас були такі дуже відверті, щирі і правильні моменти спілкування", - зазначив він.

"Був певний фундамент. Потім ми були об’єктивно конкурентами на президентських перегонах 2009-2010 років. Як правило, конкуренція дає можливість виплекати самих здорових і самих сильних, але не завжди. І вибори 2010 року показали, що виграла не конкурентна особа - президент Янукович", - уточнив політик.

При цьому Яценюк зазначив, що "це саме той випадок коли має бути створено щось на кшталт демократичної монополії".

"Так треба чимось поступитися. Так треба навчитися домовлятися. Так треба навчитися вибачати один одного. І так треба навчитися, не просто бути розумним, а мудрішати. І це дасть можливість приймати правильні рішення…І ми з Юлею пройшли цей період. Вона його пройшла набагато складніше, і проходить набагато складніше", - запевнив він.

"Хто міг подумати, що її засудять на 7 років виключно за політичною мотивацією, і виключно через політичні переслідування", - додав політик.

Про президентські амбіції Тягнибока: самостійна гра - це програш

Самостійне балотування окремих кандидатів на майбутніх президентських виборах точно закінчиться програшем, вважає Яценюк. "Знаєте, є така приказка: дасться знати - дасться чути", - сказав він.

"Було засідання об’єднаної опозиції "Батьківщини", де ми висунули Юлію Тимошенко кандидатом в президенти, якщо буде рішення Європейського суду з прав людини. Якщо Тимошенко вийде з тюрми на підставі цього рішення", - нагадав політик.

"Я вам скажу, що треба зробити все, щоб це рішення відбулось і треба змусити владу виконати це рішення", - додав Яценюк.

"Результат цих виборів буде залежати, в першу чергу від нас, що ми хочемо зробити, як ми це хочемо зробити і з ким ми це хочемо зробити. Якщо хтось думає, що він сам може зіграти самостійну гру на президентських виборах, то я зразу скажу, чим це закінчиться - програшем", - уточнив він.

При цьому глава фракції "Батьківщини" висловив переконання, що президентські вибори 2015 року не будуть чесними. "Це буде щось нове. Це буде формат боротьби справжньої ідеї і грошей", - зазначив він

Як відомо, 26 грудня лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиція має визначатися з єдиним кандидатом на пост президента у другому турі виборів.

Про деградацію української політики: бійки у Раді знищують країну

Арсеній Яценюк вважає, що українська політика, чим далі деградує. Він заявив, що не задоволений бійцівським початком нової парламентської каденції, оскільки виходить, що "депутатам для успіху треба просто частіше ходити у спортзал, тиснути там не 80 чи 90 кілограм від грудей, а 120 кг і ще займатися кік-боксингом".

"Це просто знищує країну. От уявіть собі, якби в конгресі США була така картинка, як сьогодні в Україні. Це свідчення повної і тотальної деградації", - уточнив політик.

"З одного боку, мені прикро з того, як ми розпочали цей парламент - неправильно. З точки зору європейських стандартів і світових це неправильно. Але іншого виходу у нас не було", - запевнив Яценюк.

Він також уточнив, що для "Батьківщини" не втратила актуальності справа щодо фальсифікації результатів парламентських виборів, при цьому пожартувавши, що влада ще й не багато процентів у опозиції вкрала.

"Я думав, вкрадуть набагато більше", - зазначив політик. "Ми створимо спеціальну слідчу комісію з приводу того, хто і як рахував голоси", - уточнив Яценюк.

Про асоціацію з Євросоюзом: ця влада не бажає підписувати угоду

Яценюк переконаний, що нинішня влада не підпише угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Відповідаючи на питання, чи буде підписана нинішньою владою угода про асоціацію з Європейським Союзом, він заявив, що цього не буде.

"Угода не підпишеться по одній простій причині, тому що я не бачу бажання чинної української влади підписати цю угоду. Якщо б вони хотіли це зробити, їм треба було б, в першу чергу закрити питання по політичних переслідуваннях і звільнити Юлію Тимошенко з Юрієм Луценком", - пояснив він.

"Весь би Європейський Союз аплодував, і підписали би угоду, і допомогли би і фінансово, і політично. Але цій владі не потрібен Європейський Союз", - вважає Яценюк.

"Воно вирішується одним підписом президента, в одному випадку, якщо є бажання Януковича", - додав він.

Політик висловив думку, що "сьогодні Україна - це закрите акціонерне товариство імені президента Януковича".

Він відзначив, що наразі не існує навіть закону про імпічмент, щоб була можливість усунути його від влади.

"Звичайно, потрібно думати про зміну Конституції, тому що у нас нібито президентська республіка, але президентська республіка передбачає баланс влади, президентська республіка передбачає право парламенту ухвалити рішення про імпічмент президента. А український парламент цього зробити не може", - підсумував він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: деградація політики, Сповідь Яценюка, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]