Пт, 2024-03-29, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Справи, де фігурують Кучма і Коломойський, Луценко передав НАБУ. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав рішення про передачу справи, де фігурують у тому числі екс-президент Леонід Кучма та бізнесмен Ігор Коломойський, до Національного антикорупційного бюро. Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", не уточнюючи суть справи.

"Сьогодні я підписав рішення про передачу справ, де фігурує в тому числі Кучма і інші поважні люди – наприклад Пінчук і Коломойський – до НАБУ на їхню вимогу", - сказав Луценко.

"Так що у нашій країні недоторканих нема. В нашій країні усі рівні перед законом", - зазначив Луценко.

На репліку про те, що Кучма є переговірником у Мінську він зазначив: "Сьогодні для Кучми актуальне терпіння, яке він має використати у Мінську, щоб зменшити негатив, який є до нього в суспільстві", - сказав Луценко

"Те, що він робить зараз (у Мінську), заслуговує на повагу. Прощення не дає ніхто, крім Господа Бога. У даному випадку ніхто не заперечує, що він може відповідати за свої дії або бездіяльність", - додав він.

Ренат Кузьмін заявляє, що за припинення кримінальної справи проти Леоніда Кучми у справі про вбивство Георгія Гонадзе було сплачено хабар у мільярд доларів.

Зазначимо, 21 березня 2011 було порушено кримінальну справу стосовно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р).

13 грудня 2011 року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи екс-співробітника управління Держохорони майора Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе. Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми. Сам Кучма категорично спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

У грудні 2012 року перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін розповів журналістам, що розслідування щодо замовників вбивства журналіста проводиться в нових умовах, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Такі дії пов'язані з набранням чинності 21 листопада нового Кримінального процесуального кодексу.

29 січня 2013 Печерський райсуд Києва засудив екс-главу департаменту зовнішнього спостереження МВС України Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе. Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язаний виплатити Мирославі Гонгадзе 500 тисяч гривень, а також 100 тисяч гривень журналісту Олексію Подольському.

Після оголошення вироку головуючий суддя Андрій Мельник запитав у Пукача, чи зрозумілий йому вирок, на що той відповів: "Мені вирок буде зрозумілий, коли зі мною будуть сидіти Кучма і Литвин".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: справи, Набу, Кучма і Коломойський, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]