Вт, 2024-04-23, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:54
Справу Каська Генпрокуратура передала до Нацполіції
Інші останні Кримінальні новини

Генеральна прокуратура України передала справу екс-заступника генпрокурора Віталія Каська в Національну поліцію.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Вона наводить слова Луценка про те, що спочатку справу Каська передали в Національне антикорупційне бюро, але там її відмовилися розслідувати.

"Справи по Шабуніну та Сакварелідзе - закриті. Справу по Каську було передано в НАБУ. На жаль, НАБУ відмовилося її розслідувати. Змушений був передати її в Нацполіцію. Оголошувати про це суспільству як загальнонаціональний подвиг не вважаю за потрібне", - цитує Луценка Сарган.

Нагадаємо, 15 лютого Касько заявив, що вирішив звільнитися з Генеральної прокуратури через незгоду з діями керівництва відомства.

За даними ЗМІ, 10 квітня пізно ввечері біля столичного театру імені Івана Франка Каську невідомі зачитали підозру в скоєнні злочину.

У ГПУ зазначили, що Каськові повідомлено про підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах та використанні завідомо підробленого документа. Йому інкримінуються правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 190 і ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України.

За даними відомства, Касько незаконно, в тому числі з використанням підроблених документів, заволодів приміщенням службової квартири площею 155 кв. метрів на бульварі Дружби Народів у Києві, ринкова вартість якої на той момент становила близько 1,8 млн гривень, чим завдав шкоди державним інтересам в особливо великих розмірах. При цьому в ГПУ наголосили, що Касько порушив права категорій осіб, які потребували поліпшення житлових умов і були наділені правом на першочергове одержання житла.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: Генпрокуратура, справа Каська, нацполіція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]