Чт, 2024-04-25, 23:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:51
Стартує "PORTO Franko Гогольfest" в Івано-Франківську
Інші останні Культурні новини

  Фестиваль сучасного мистецтва "PORTO Franko Гогольfest" розпочинається 8 червня в Івано-Франківську. Про це повідомляється на сайті Міністерства культури.

"Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва "PORTO Franko Гогольfest" відбудеться 8-12 червня в Івано-Франківську - столиці української постмодерної літератури з унікальним архітектурним обличчям. Відкриється фестиваль новим шоу від музичного гурту Dakh Daughters та виступом франківських гуртів. Виступатимуть театр "ДАХ" із виставою "Собача будка", франківський гурт "Перкалаба". До участі у фестивалі запрошено диригента веймарської опери Кирила Карабиця, солістку віденської опери Лєну Бєлкіну. Художників із Франції П'єра Ротто та з Харкова Романа Мініна запросили розписати кілька стін у місті", - йдеться в повідомленні.

Крім українських, у фестивалі візьмуть участь митці з Австрії, Болгарії, Данії, Франції, Німеччини та Китаю. Він поєднає чимало мистецьких напрямків, зокрема це програма візуального мистецтва, театральна, музична (класична академічна музика і альтернативна), екологія і туризм, кіно і література, перформанси, балет, хореографія, синтетичні жанри.

Концепція кінопрограми "PORTO Franko Гогольfest" - налагодження діалогу як всередині України, так і в її відносинах зі світом. Географічно (за адресою кіновиробництва або темою фільму) кінопрограма представляє Івано-Франківськ, Київ, Крим, Маріуполь, Чернівці, Львів, Ужгород. Зокрема, вона презентує "Кримські історії" Нарімана Алієва - ігрові короткі метри, зняті на батьківщині режисера.

У програмі фестивалю - нова опера-реквієм IYOV режисера Влада Троїцького і композиторів Романа Григор'єва та Іллі Разумейка, українсько-іспанський проект ADUR, танцювальний спектакль "Синдром втраченої зиготи" (автор ідеї та режисер – Христина Шишкарьова) та багато інших нових колабораційних проектів.

З програмою "PORTO Franko Гогольfest" можна ознайомитись на сайті фестивалю.

Нагадаємо, 4 червня в Одесі стартував музично-літературний проект "Meridian Odessa: мистецьке літо 2016".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: стартує PORTO Franko Гогольfest, Івано-Франківськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]