Пт, 2024-03-29, 16:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:04
У Одесі Андрухович, Жадан, Забужко і Карпа влаштують "Мистецьке літо"
Інші останні Культурні новини

4 червня в Одесі стартував літературний проект "Meridian Odessa: мистецьке літо-2016", який проходитиме у парку "Зелений театр". Його відкрили Лесь Подерев’янський читаннями своїх вірші та Ігор Померанцев, який провів журналістський майстер-клас, пише Cultprostir.

Протягом усього літа в амфітеатрі "Зеленого театру" просто неба відбудуться численні літературні вечори, зустрічі з письменниками і концерти. "Ми хочемо, щоб "Зелений театр" став культурним центром Одеси, яким він був раніше", – сказала програмний директор проекту Євгенія Львова.

В рамках Meridian Odessa свої поезії читатимуть Ірена Карпа, Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Ада Роговцева, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Любка, Катерина Бабкіна, Юрій Андрухович, який також покаже виставу "Альберт, або Найвища форма страти".

Крім віршів, письменники готують музичну програму. Ірена Карпа виступить зі своїм проектом Qarpa, Сергій Жадан презентує літературно-музично-візуальний проект "роздІловІ" та заспіває у складі гурту "Жадан і Собаки", а Юрій Ізрик вийде на сцену "Зеленого театру" разом із групою DRUMТИАТР.

Проект "Meridian Odessa: мистецьке літо-2016" відбудеться за сприяння Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, який проходить у Чернівцях.

Нагадаємо також, що 14-15 червня в Чернівецькій області відбудеться фестиваль з відзначення 75-річчя від дня народження відомого українського кіноактора, кінорежисера, сценариста Івана Миколайчука.

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: Андрухович, Забужко і Карпа, Мистецьке літо, Жадан, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]