Чт, 2024-03-28, 13:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:21
Також закривають свої кордони для іноземців Польща та Данія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща та Данія у п'ятницю, 13 березня, заявили про закриття своїх кордонів для в'їзду іноземців. Раніше про такий крок повідомили органи влади низки держав, зокрема України, Чехії та Словаччини.

Як оголосив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, починаючи з 15 березня, іноземцям буде заборонено в'їзд до країни, а поляки, які повертаються на батьківщину, повинні будуть провести два тижні в карантині. Цей захід, за словами польського прем'єра, поки що запроваджується на 10 днів, повідомляє агентство новин AFP.

Данія закриває свої кордони в суботу, 14 березня, з 12-ї години. Усім іноземцям та туристам, які не мають "вагомої причини" для поїздки до Данії, буде відмовлено у в'їзді, зазначила голова уряду Данії Метте Фредеріксен. Цей захід поки діятиме до 13 квітня.

Влада Данії усвідомлює, що закриття кордонів призведе до негативних наслідків для бізнесу і для жителів Данії, але ситуація демонструє, що такі рішення виправдані, зазначила Фредеріксен. "Ми бачимо, як ситуація в Італії стала катастрофічною. Все, що ми робимо, спрямоване на те, щоб ми впоралися з цією ситуацією по-іншому", - сказала вона.

Данці, які перебувають за кордоном, зможуть безперешкодно повернутися додому. Також у країну все ще дозволено ввезення продуктів і ліків.

Міністерство закордонних справ Данії раніше рекомендувало громадянам країни не виїжджати за її межі без необхідності. "Ви не повинні виїжджати, якщо в цьому немає крайньої необхідності. Якщо ви вже перебуваєте за кордоном, ви повинні повернутися якомога раніше", - заявив глава МЗС Данії Єппе Кофод.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1042 | Додав: admin | Теги: Польща, закриття, Данія, кордон, іноземці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]