Вт, 2024-04-16, 11:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:19
Терориста Гіві вбили зі "Шмеля". ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

  Ватажок бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих з позивним Гіві загинув від вогнемета "Шмєль". Про це повідомляє ресурс ДАН, який контролюють бойовики.

За даними оперативного командування бойовиків ОРДО, загибель Гіві спричинила атака з реактивного піхотного вогнемета "Шмєль".

Представники ОРДЛО оголосили план "Перехоплення".

Крім того, російський пропагандистський канал Life опубліковав відео з кабінету Гіві.

На кадрах видно, що приміщення будівлі сильно вигоріли після вибуху.

Кривава cтежка Гіві закономірно обірвалася – штаб АТО

У Міноборони України підтверджують загибель ватажка бойовиків Гіві. Про це на брифінгу у середу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Сьогодні вранці в Макіївці був убитий Михайло Толстих на прізвисько Гіві – так званий полковник російсько-окупаційних військ, ватажок бандформування "Сомалі", – сказав полковник.

Мотузяник зазначив, що Толстих ще з весни 2014 року брав активну учать в бойових діях проти українських військ, зробив швидку кар’єру, ставши одним із піар-героїв бойовиків та російської пропаганди.

"Проте зловісну славу та нагороди від окупаційної адміністрації він отримав, заплямувавши свої руки кров’ю українців. На совісті Гіві – обстріли міст і сіл з важкого озброєння, знущання з полонених українських вояків, жорстоке поводження з цивільними, мародерство та інші воєнні злочини", – наголосив полковник.

За словами речника АТО, останнім часом "бандформування "Сомалі" зазнало важких втрат внаслідок численних авантюрних і безглуздих атак на українські позиції під Авдіївкою".

"Таким чином, у Михайла Толстих було чимало ворогів та недоброзичливців, і сьогодні багатомісячна звивиста й кривава стежка бойовика закономірно обірвалася", – зазначив Мотузяник.

Авдіївка дала шанс ватажкові "ДНР" Захарченку знищити Гіві - Тимчук

Керівника бандформування Гіві могли ліквідувати за наказом ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка. Таку думку висловив парламентарій від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на Facebook.

"Після ліквідації Мотороли черга Гіві була неминучою. Занадто явно порушував монополію Захарченка на вилизування дупи росіянам, зокрема демонструючи лояльність кураторам, постійно порушуючи накази самого Захарченка, коли той вирішував пограти в самостійність", - пише він.

"Але все не було зручного моменту його прибрати з потрохами. Авдіївка такий шанс Захарченку дала: в "Сомалі" Гіві ще більше зненавиділи за загострення дурості і згубні накази плюс дивне поранення. Той момент, коли над тушкою Гіві самі його підлеглі можуть тільки від душі порадіти", - зазначив депутат.

"Захарченко, правда, не думає, що з кожною організованою ним ліквідацією наближається черга його самого. Ну і слава Богу", - додав Тимчук.

Як відомо, 8 лютого сепаратистські сайти, а потім російські ЗМІ повідомили, що в окупованому Донецьку загинув ватажок батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих.

Колишній український військовослужбовець Толстих із травня 2014 року брав участь у боях за Слов'янськ, Іловайськ та Донецький аеропорт на боці бойовиків і мав позивний "Гіві".

Бойовики вже встигли звинуватити у смерті Гіві українські розвідувально-диверсійні групи. У так званій "прокуратурі ДНР" бойовиків вважають, що вбивства Гіві і Мотороли (підірваний у ліфті в Донецьку 16 жовтня 2016 року), є ланками одного ланцюга.

Раніше в своїй статті журналіст Сергій Рахманін писав про те, що російська сторона змінила свою переговорну риторику в рамках "Нормандського формату".

За його даними, в контактах із західними дипломатами росіяни озвучують, наприклад, готовність обговорювати заміну ватажків ОРДЛО Захарченка та Плотницького іншими, компромісними фігурами, оскільки зазначені "вожді" дещо зарвалися і неабияк прокралися.

Зазначимо, 1 лютого повідомлялося, що Гіві зазнав поранення в боях у промзоні Авдіївки. Також за даними радіоперехоплення, незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Нагадаємо, останнім часом прокотилася серія "арештів" та дивних смертей ватажків терористів. Так, раніше, 27 січня в Москві помер колишній ватажок терористичної організації "ЛНР" Валерій Болотов. Бойовики повідомили, що смерть настала від серцевого нападу. Проте його вдова вважає, що чоловіка отруїли.

4 лютого в Луганську в результаті вибуху загинув "начальник управління Народної міліції" терористичної організації "ЛНР" Олег Анащенко.

6 серпня, ватажок "ЛНРівців" Ігор Плотницький пережив замах. Його особисте авто підірвали невідомі.

А 19 вересня 2016 року в Москві на Рубльовці було застрелено засновника проросійської сепаратистської організації "Оплот" Євгена Жиліна, організації, в складі якої починав свою незаконну діяльність "ДНРівця" Олександр Захарченко. А 18 вересня стало відомо про смертельне "отруєння грибами", що трапилося з батьками Плотницького у Воронежі. Також Плотницький оголосив у розшук свого колишнього соратника Олексія Карякіна, який раніше очолював так званий "парламент "ЛНР".

Згодом, 21 вересня 2016 року, Плотницький заявив про запобігання "черговій спробі перевороту", слідом за якою, сказав він, до Луганська й околиць нібито "повинна була зайти українська армія". "Колега" Плотницького Захарченко тоді прокоментував, що у них "теж щось приблизне готувалося". Ба більше, Захарченко підтвердив, що відправляв на допомогу Плотницькому у зв'язку з "переворотом" незаконне збройне формування "Спарта" на чолі з одіозним Моторолою, якого пізніше - 16 жовтня 2016 року - підірвали в ліфті в Донецьку.

Пізніше у вересні 2016 року "мер" Красного Луча (Луганщина) Юрій Кондратенко закликав "підтримати керівництво народної міліції в боротьбі з казнокрадом Плотницьким". А перед цим батальйон бойовиків "Призрак им. А.Б. Мозгового" заявляв про зачистку з боку ватажка ОРЛО Плотницького.

Пєсков запевняє, що Москва не причетна до ліквідації Гіві

Російська влада не причетна до ліквідації ватажка бандформування "Сомалі" Михайла Толстих (Гіві) в окупованому Донецьку.

Як повідомляє у середу 8 лютого ТАСС, про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Очевидно, що мова йде про спроби дестабілізувати ситуацію на Донбасі", - сказав він.

"Безумовно, ми сподіваємося, що є певний запас міцності, і тим, хто стоїть за такими вбивствами, не вдасться все-таки привести до подальшої ескалації, тому що ситуація і без того залишається, на жаль, дуже напруженою у зв'язку з тими агресивними діями, які робляться українською стороною", - заявив Пєсков.

"Ми абсолютно й однозначно заперечуємо звинувачення на адресу російської сторони в можливій причетності до цього. Про це не може бути й мови", - наголосив прес-секретар.

"Що стосується того, хто стоїть за спробами дестабілізувати ситуацію, вони повинні бути визначені в ході слідчих дій, які проводяться на місці", - додав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: шмель, вбивство, терорист Гіві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]