Ср, 2024-04-24, 10:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
Розповів про перші труднощі новий голова Одеської ОДА
Інші останні Новини з регіонів України

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звинуватив чиновників Міністерства охорони здоров'я в тому, що "вони не знають про ситуацію на місцях". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Запропонував керівнику департаменту охорони здоров'я перерахувати незакуплені ліки для онкохворих на кількість втрачених життів. Люди з червня не отримують медикаменти! З червня!!! 13 млн, виділені на ці потреби, засвоїти не змогли, - доповідає мені спокійно директор департаменту. Як це?? Тобто, ситуація така: система охорони здоров'я увесь цей час не працювала, профільного департаменту, як такого, немає, просто руїни! Доручив до кінця дня надати інформацію, коли саме почнеться закупівля", - написав він.

"Те саме зі створенням Єдиного центру медичної допомоги. Говорили-балакали,.. а чіткого проекту досі немає. Доручив за 3 дні зібрати докупи, нарешті, усі документи, підготувати звернення до органів місцевого самоврядування, зробити розрахунки і принести мені. Щодо госпітальних округів. Я не в курсі того, як саме проходять наради у МОЗ. Але ж вони не знають про ситуацію на місцях. Одеська область потребує не 5 госпітальних округів, як планують у МОЗ, а щонайменше - 10! Інакше буде соціальний вибух", - наголосив Степанов.

"Про дітей-сиріт окрема тема. На сьогодні маємо 5,5 тисячі таких дітей. Житла не має в половини! Питаю в начальника служби у справах дітей: у районах були? З органами місцевого самоврядування спілкувались? Відповідає: лише з керівництвом Ананьївського. Немає слів… Але пояснюю: для того, щоб забезпечити цих дітей житлом, необхідно співфінансування - з державного бюджету, обласного та місцевих. По кожному району чекаю чітких даних до четверга", - резюмував голова Одеської області.

Раніше повідомлялося, що після призначення Степанова Одеську облдержадміністрацію очікують масштабні кадрові зміни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 726 | Додав: adminA | Теги: труднощі, новий голова Одеської ОДА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]