Пт, 2024-03-29, 12:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
Тимошенко чекає на вирок: яким він буде - єдиному Януковичу відомо
Інші останні Політичні новини

У "БЮТ-Батьківщині" не чекають швидкого рішення у справі Юлії Тимошенко і покладають відповідальність за нього на президента.

Так, депутат Остап Семерак припустив, що перед початком дебатів захист або обвинувачення можуть внести нові клопотання, які суд буде зобов'язаний розглянути, передає Бі-Бі-Сі.

- Власенко був вражений тим, що знайшов у матеріалах "газової справи"
- ЗМІ попередили про те, що сьогодні слід привернути особливу увагу до справи Тимошенко

Окрім того, зазначив він, важко спрогнозувати, скільки триватимуть власне дебати.

Семерак також нагадав, що після завершення судових слухань у справі екс-заступника голови "Нафтогазу України" Ігоря Діденка суддя готувала судовий вирок три дні.

"Вирок Ігорю Діденку містився на 70 сторінках, суддя писала його три дні. Справа Юлії Тимошенко значно більша за обсягом, тому часу для написання потребуватиме більше", - сказав він.

"Окрім того, не можна виключати, що у ході дебатів з'ясуються обставини, через які якась зі сторін зажадає заслуховування нових свідків, або ж суддя вважатиме за необхідне повернути справу на повторне досудове розслідування", - додав Семерак.

А керівник опозиційного уряду Сергій Соболєв каже, що ситуація може розвиватися за будь-яким сценарієм, оскільки процес політичний.

"Коли і що станеться, відомо тільки Віктору Януковичу. На це запитання не може дати відповіді ніхто, навіть суд", - заявив він.

"Після заяви Ганни Герман про те, (що) хтось керує суддею Киреєвим, я гадаю, ні в кого не має виникати сумнівів стосовно цієї справи", - сказав Соболєв.

Як відомо, раніше радник президента Ганна Герман фактично визнала, що на Печерський райсуд Києва, який веде справу Тимошенко, впливають. Водночас, вона запевнила, що впливає не президент Віктор Янукович.

"Якби Янукович вирішував цю справу, він не зробив би собі такої величезної кривди. Тому що той, хто зробив це, в той час коли Янукович був у відпустці, коли було зроблено так, що він не мав інформації…" - сказала Герман.

"Якби я знала, хто це зробив… Якби я знала, хто прийняв таке рішення. Я задушила б його власними руками", - додала тоді радниця президента.

Раніше у "Батьківщині" очікували рішення у справі Юлії Тимошенко наприкінці жовтня і бачать декілька варіантів її звільнення.

Зазначимо, захисники Юлії Тимошенко вражені тим, що знайшли в матеріалах "газової справи" за два тижні перерви в судовому розгляді, який продовжиться у вівторок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1282 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]