Пт, 2024-03-29, 04:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:06
Тимошенко голодує другий тиждень: їй гірше, але вона не припинить
Інші останні Політичні новини

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка міститься в Качанівській виправній колонії в Харкові, другий тиждень продовжує голодування, заявила на брифінгу під стінами колонії в четвер її дочка Євгенія Тимошенко. "Вона (Ю.Тимошенко -ред.) продовжує голодувати. Природно, її стан погіршився. У неї дуже слабкий стан, оскільки голодування триває вже два тижні. Вона також продовжує хворіти, але її не лікують за тими рекомендаціями, які залишили німецькі та канадські лікарі ", цитує доньку екс-прем'єра "Інтерфакс-Україна".

За словами Євгеії Тімошенко, екс-прем'єр просить світ "не зупиняти тиск на українську владу".

Також дочка екс-прем'єра нагадала, що друзі і родичі просять ЮліюТимошенко відмовитися від голодування. "Але вона каже, що не може просто так перестати боротися", - зазначила Євгенія.

Через затяжне голодування у Юлії Тимошенко можуть виникнути нові хвороби, вважають нардепи-медики з фракції "Бют-Батьківщина".

"Це не є сухе голодування наскільки мені відомо. Якщо так можна сказати - це невеликий оптимістичний факт. Чи вживає Тимошенко щось іще - соки, чи живильні компоненти, мені невідомо", - зазначив нардеп Сергій Шевчук, пише Gazeta.ua.

Водночас, це не лікувальне голодування, тому лікар закликає Тимошенко припинити цей протест.

"На відміну від лікувального, яке практикується в медицині, вимушене голодування, може потягти за собою загострення захворювань, які мали місце раніше, а також появу нових захворювань. Приклад, пов'язаний із Юрієм Луценком показує, що це дійсно може привернути увагу, української і міжнародної громадськості на факт брутального поводження з в'язнем, але це відбивається на здоров'ї. Тому багато людей, які знають про такі наслідки, по всіх куточках України, і зокрема ті, хто приходить під Качанівську колонію, просять Тимошенко припинити це голодування", - наголосив Шевчук.

Він також додав, що тривожні симптоми були помічені німецькими лікарями, зокрема - нерівномірне схуднення ніг Тимошенко.

"Сергій Власенко відмітив факт схуднення Тимошенко. Більше того, німецькі лікарі відмітили, що в результаті хвороби, з'явилась певна асиметричність в розмірах нижніх кінцівок - це пов'язане і з хворобою, і з голодуванням", - зазначив лікар.

Та головне, що Тимошенко буде дуже складно відновлюватись після такого "експерименту над собою".

"Юлія Володимирівна голодує вже майже два тижні. Якщо порівнювати з лікувальною практикою, то вже пора завершувати цей експеримент над собою і починати відновлювальну дієту у вигляді спочатку соків, потім легкого бульйону. Якщо це можливо в умовах Качанівської колонії, я не знаю. Тому, що в будь якому голодуванні, чи в лікувальному, чи в вимушеному, важливий не сам факт голодування,і навіть не ті фізпроцедури, які при цьому робляться, найважливіший факт - це відновлення", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, за останні два тижні ситуація навколо справи Тимошенко знову загострилася. Колишній прем'єр оголосила голодування, заявивши, що тюремники застосували до неї насильство. Були опубліковані фотографії гематом на її тілі.

Дочка і чоловік Тимошенко днями висловили побоювання, що екс-прем'єр може померти найближчим часом. Чоловік у зв'язку з цим закликав Юлію Тимошенко не ризикувати собою і припинити голодування, оскільки її смерть, на його думку, лише потішить українське керівництво на чолі Януковичем.

Віталій Кличко просить Юлію Тимошенко припинити голодування

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко звернувся до екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з проханням припинити голодування.

"Дорога Юліє Володимиріво, разом з соратниками по партії "УДАР" ми із занепокоєнням читаємо новини про погіршення Вашого стану. Звертаємося до Вас з проханням припинити голодування, тому що це вже стає небезпечним не тільки для Вашого здоров'я, а й життя", - йдеться в заяві Кличка, поширеному прес-службою партії "УДАР" в четвер.

Лідер партії підкреслив, що такі новини "боляче ранять Вашу доньку, рідних і колег, у той час як Ваші опоненти продовжують демонструвати жорстку позицію".

"Закликаю Вас не дарувати їм приємні звістки про те, що Ви стаєте фізично слабкою. Зараз для опозиції починається важливий етап, і необхідно буде докласти всіх зусиль для перемоги демократії та втілення необхідних в країні змін. Ваша сила і енергія потрібні Україні. Тому ще раз просимо Вас відмовитися від голодування ", - закликає Кличка.

Прихильники Тимошенко на Київщині також почали голодувати

Прихильники екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на Київщині розпочали голодування на знак солідарності зі своїм лідером.

"У двох містах Київської області прихильники Юлії Тимошенко оголосили голодування з вимогою негайно припинити політичні репресії, закрити всі сфабриковані кримінальні справи та покарати винних у побитті Юлії Тимошенко в Качанівській колонії", - повідомляє прес-служба Київської обласної організації партії "Батьківщина" в четвер.

Зокрема, 27 квітня п'ятеро мешканців Броварського району оголосили голодування і встановили свій намет навпроти районної державної адміністрації на Площі Свободи. 3 травня голодування почали прихильники в місті Біла Церква (Київська обл.) На площі Тараса Шевченка.

На темі здоров'я Тимошенко багато спекуляцій, а спекулювати на здоров'ї - гріх, вважає спікер Парламенту

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наполягає на проведенні лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, що відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові.

"Я вважаю, що треба лікувати. Треба лікувати, а потім уже розбиратися з іншим", - сказав Литвин в ході зустрічі з ветеранами, активістами ветеранського руху і представниками ветеранських організацій у четвер в Києві.

Він підкреслив, що в даному питанні має бути "якесь порозуміння з одного і з іншого боку".

Спікер також підкреслив, що на темі здоров'я екс-прем'єра занадто багато спекулюють. "Я вважаю, що тут багато спекуляцій, а спекулювати на здоров'ї - гріх і з одного, і з іншого боку", - додав він.

Литвин зазначив, що у зв'язку з судовими процесами над представниками опозиції і реакцією на них західних країн в Україні склалася непроста політична ситуація. "Ситуація досить непроста сьогодні в країні, перш за все, політична. Це пов'язано з судовими процесами, з реакцією західних країн. Все це стало проблемою для країни і проблемою, очевидно, для Європи", - сказав спікер.

За словами Литвина, наразі громадяни України живуть "в конфліктогенних умовах", і кількість конфліктів не зменшується, що "пов'язано, в тому числі і з виборчою кампанією". При цьому він підкреслив, що у деяких політиків "є велике бажання розколоти країну, розділити людей, яких називають електоратом".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1369 | Додав: admin | Теги: тимошенко, голодує | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]