Сб, 2024-04-20, 17:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Тимошенко перевезли до лікарні
Інші останні Політичні новини

Близько 23:00 20 квітня в Центральну клінічну лікарню №5 "Укрзалізниці" була доставлена ​​екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Її перевезення була схоже на спецоперацію, повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на "Главное".

За інформацією видання, в 18 годині в ворота Качанівській колонії, де утримується лідер опозиції, проїхали дві швидкі допомоги, мікроавтобус і чотири міліцейські машини.

При цьому біля стін колонії знаходилося ще кілька міліцейських машин.

Приблизно в цей же час персоналу ЦКЛ була дана команда додому не йти - залишатися на робочих місцях.

Разом з Тимошенко в лікарню привезли ще "якусь жінку".

"Обидві не промовили жодного слова", - повідомило джерело, додавши, що разом з ув'язненими було дуже багато супроводжуючих.

Після цього почалося оформлення паперів, частина супроводжуючих поїхала, частина знаходиться в ЦКБ до сих пір.

Пізніше прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що "після ознайомлення з висновками німецьких лікарів Тимошенко висловила бажання розпочати лікування у клініці, яка була запропонована для початку її реабілітації у Харкові".

"Трохи згодом, Тимошенко зібрала усі необхідні їй речі і висловила готовність бути перевезеною до лікарні", - йдеться в повідомленні.

"Наразі, Тимошенко вже прибула до клініки, де їй буде запропоновано пройти весь комплекс рекомендованих німецькими та українськими лікарями процедур", - уточнили в прес-службі.

Нагадаємо, Тимошенко відбуває у Качанівській виправній колонії Харкова покарання за перевищення повноважень під час підписання в 2009 році газових контрактів з Росією. 19 квітня почався новий судовий процес над екс-прем'єром - у справі про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку вона свого часу очолювала. Наступне судове засідання призначене на 10.00 28 квітня.

Напередодні генпрокурор Віктор Пшонка категорично відкинув можливість лікування Юлії Тимошенко за кордоном.

Нагадаємо, наприкінці березня перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін сказав, що українська влада вивчає можливість лікування екс-прем'єра в Німеччині.

А потім, 1 квітня західні ЗМІ повідомили, що уряд Німеччини веде переговори з українською стороною про можливе лікуванні Юлії Тимошенко в Берліні.

При цьому в Генпрокуратурі зазначили, що закон не дозволяє Тимошенко лікуватися за кордоном, їй приготували спеціальну палату в харківській лікарні.

Зазначимо, що інформація щодо ситуації навколо лікування екс-прем'єра Тимошенко з вуст представників влади і опозиції звучить прямо протилежно.

Напередодні офіційний захисник Тимошенко Сергій Власенко спростував інформацію, що німецьких лікарів задовольняють умови лікарні "Укрзалізниці" №5 в Харкові за результатами візиту 13 квітня 2012 року, озвучену напередодні речником МОЗ. Проте, разом з тим, у огляді лікарів "Шаріте" наголошується, що Тимошенко необхідно термінове психосоматичне лікування.

Захист стверджує, що питання лікування Тимошенко знаходиться у площині довіри/недовіри до призначених лікарів.

У Власенка є сумніви, що Тимошенко доставили в лікарню з її згоди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1042 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко перевезли до лікарні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]