Пт, 2024-04-19, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:44
Тюремники визнають, що перевезли Тимошенко без її письмової згоди. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Партія "Батьківщина" вимагає негайного допуску захисника екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенкa або інших народних депутатів з фракції "БЮТ-Батьківщина" до екс-прем'єра, яку в п'ятницю ввечері , 20 квітня, перевели з Качанівської колонії в лікарню "Укрзалізниці" в Харкові.

"Ми підозрюємо, що Юлію Тимошенко перевели в лікарню примусово. В такому випадку влада знову продемонструвала свій страх перед політичними опонентами і нехтування демократичними стандартами", - йдеться в заяві "Батьківщини", розміщеній на офіційному сайті Тимошенко в суботу, 21 квітня.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській колонії в Харкові.

2 квітня Генеральний прокурор України Віктор Пшонкадозволив лікування Тимошенко за межами Качанівській виправній колонії . Міністерство охорони здоров'я України визначило для лікування Ю.Тимошенко ЦКБ № 5 "Укрзалізниці".

Згідно з інформацією МОЗ, лікарі з німецької клініки "Шаріте" (Берлін), які відвідали Харків 13 квітня і оглянули ЦКБ № 5, прийшли до висновку, що "до самої будівлі немає ніяких критичних зауважень, матеріальне оснащення діагностичного та терапевтичного відділення є широким і дозволяє проводити значна кількість лікувальних заходів". Вони відзначили, що Тимошенко необхідно термінове психосоматичне лікування.

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко стверджує, що лікарі клініки "Шаріте" не рекомендували Тимошенко лікуватися в ЦКБ № 5.

Нагадаємо, пізно ввечері 20 квітня Тимошенко доставили з колонії в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові.

МОЗ: Тимошенко в лікарні відмовляється від первинного медогляду і чекає адвоката

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко після переведення з колонії на лікування в Центральну клінічну лікарню № 5 (ЦКБ) "Укрзалізниці" (Харків) відмовляється від проведення первинного медичного огляду, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, передає Інтерфакс-Україна.

"Їй (Тимошенко - ред) .. Було запропоновано проведення медичного огляду, від якого вона поки утримується Вранці також до неї заходили і лікуючий лікар, і члени міжнародної медичної комісії На сьогоднішній день Юлія Володимирівна Тимошенко, на жаль, відмовляється від більш предметного медичного спілкування до зустрічі зі своїм адвокатом ", - сказала Моїсеєнко журналістам в суботу, 21 квітня, на брифінгу в Качанівській колонії (Харків).

Перший заступник голови МОЗ також зазначила, що друга засуджена, доставлена разом з Тимошенко на лікування в ЦКБ № 5, від огляду не відмовляється і проходить всі необхідні медичні обстеження.

Моісеєнко не змогла відповісти на запитання, скільки часу потребуватиме лікування Тимошенко, пославшись на відсутність даних первинного медогляду.

У свою чергу, член міжнародної медичної комісії, директор Інституту патології хребта та суглобів ім. М.І.Ситенка Микола Коржзазначив, що згідно з результатами обстеження лікарні німецькими лікарями, вона має в своєму розпорядженні необхідної для лікування Тимошенко матеріальною базою і кадровим потенціалом. "У їх звіті, якщо і є критичні зауваження, то вони, скоріше, носять дискусійний характер і ні в якому разі не критичного характеру. У висновках німецьких фахівців ясно сказано, що лікарня має і матеріальною базою, і кадровим потенціалом для здійснення лікування пацієнтів з такою патологією ", - сказав Корж.

У пенітенціарній службі стверджують, що Тимошенко дала лише усну згоду на переклад в лікарню, в палаті з нею буде ще одна засуджена

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенконе давала письмової згоди на її переклад для лікування в ЦКБ № 5, повідомив начальник Управління Держпенітенціарной служби України в Харківській області Євген Бараш.

".. Вона не давала письмової згоди Юлія Володимирівна Тимошенко була вчора направлена ​​на стаціонарне лікування в ЦКБ № 5 згідно з чинним законодавством Нам не потрібне отримання письмової згоди засуджених для їх лікування в стаціонарі", - сказав Бараш в суботу, 21 квітня, на брифінгу біля Качанівській колонії.

За його словами, рішення про госпіталізацію Тимошенко в ЦКБ № 5 було прийнято в п'ятницю ввечері, 20 квітня, після того, як вона поспілкувалася зі своїм захисником, а потім їй повідомили висновки німецьких лікарів.

Бараш зазначив, що Тимошенко давала згоду в присутності співробітників колонії та членів медичної комісії. Близько 21,00 були викликані машини "швидкої медичної допомоги", які перевезли в ЦКБ № 5 екс-прем'єра і ще одну засуджену з аналогічною патологією.

За словами начальник Управління, друга засуджена відбуває покарання за злочин у господарській сфері

Як повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, друга засуджена на відміну від Тимошенко може пересуватися самостійно.

Відповідаючи на уточнююче питання, Бараш повідомив, що Тимошенко і друга засуджена будуть перебувати в одній палаті.

Учасники брифінгу зазначили також, що це не та засуджена, яка була в одній камері з Тимошенко в Качанівській колонії.

Що стосується графіка відвідування екс-прем'єра захисниками, то, за словами Бараша, його визначить головний лікар ЦКБ № 5 відповідно до режиму роботи лікувальної установи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1191 | Додав: nowyny | Теги: письмова згода, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]