Вт, 2024-03-19, 09:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:23
У бідній Україні знайшлося понад дві тисячі легальних мільйонерів
Інші останні Економічні новини

Поточного року доходи в сумі понад мільйон гривень задекларувала 2291 особа. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції, присвяченій підсумкам кампанії "Декларування-2012" директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби України В'ячеслав Бусарєв, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Бусарєв зазначив, що деклараційна кампанія 2012 року свідчить про підвищення рівня податкової свідомості у населення. За даними ДПСУ, спостерігається підвищення рівня добровільного виконання громадянами податкових зобов'язань.

За даними податківця, станом на 1 червня, декларації про доходи до податкових органів подали 624,6 тисячі громадян, що на 17 тисяч більше, ніж торік. Він також повідомив, що сума задекларованого доходу громадянами в 2012 році становить 36,6 млрд грн, що на 12,4 млрд грн більше, ніж у минулому році.

"Найбільші суми задекларованих громадянами доходів зафіксовані в місті Києві - 9,5 мільярда гривень, у Донецькій області - 6,6 мільярдів гривень, у Дніпропетровській - 2,3 і в Одеській областях - 2,1 мільярда гривень", - сказав Бусарєв.

Також, за його словами, найбільша питома вага в структурі задекларованих громадянами доходів припадає на доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунків), продажу цінних паперів (корпоративних прав), іноземних доходів, від продажу і оренди рухомого та нерухомого майна.

"Окремо слід зазначити, що в поточному році 2291 фізична особа задекларувала доходи, що перевищують 1 млн грн, що на 754 більше, ніж торік. У попередньому році їх було 1537. Загальна сума отриманого доходу зазначеними громадянами становить 15,1 мільярда гривень, що на 5,3 мільярда більше, ніж торік", - розповів Бусарєв.

За його словами, найбільше мільйонерів - у місті Києві (916 осіб), на Донеччині - 271 та Дніпропетровщині - 216.

10 квітня 2012 року повідомлялось, що дохід більш ніж 1 млн грн задекларували 170 киян. Від початку поточного року понад 21,6 тис громадян подали декларації про майновий стан і доходи, сплативши до бюджету понад 54 млн грн податку.

Державна податкова служба (ДПС) України має намір реалізувати ідею обслуговування фізичних осіб-мільйонерів у Центральному офісі великих платників податків у 2014 році.

Варто зазначити, що сумарні статки британських міністрів оцінюються в 70 млн фунтів (788 млн гривень), тоді як українських найвищих чиновників - давно перевалили за 2 мільярди гривень.

Зауважмо, в середовищі чиновництва і депутатів Верховної Ради склалося подвійне ставлення до ініціативи зробити прозорою систему фінансування їхніх витрат, тоді як представники класу олігархів виявляють готовність платити нововведений податок на розкіш. Депутати вважають податок на багатство профанацією, але якщо його запровадять - радше зважаться продати своє майно, аніж погодяться платити.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: бідній Україні, дві тисячі легальних мільйонерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]