Вт, 2024-03-19, 10:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
У Франції парламентські вибори виграють соціалісти і їх союзники
Інші останні Новини Європейського Союзу

За попередніми даними французького МВС, Соціалістична партія за результатами виборів отримує абсолютну більшість в нижній палаті парламенту Франції, передає "Інтерфакс-Україна".

За результатами підрахунку голосів, Соціалістична партія отримує 260 депутатських мандатів, "Ліва радикальна партію"(PRG) - 12, інші ліві партії, найближчі союзники соціалістів - 22 мандати.

Головний супротивник лівих "Союз за народний рух" (UMP) отримає 182 місця в Національних зборах.

Партія "Європа Екологія - Зелені" отримує 14 місць в нижній палаті парламенту, 10 депутатських мандатів дістанеться "Лівому фронту", два - "Національному фронту", два - "Демократичному руху" (Модем), два - іншим центристським течіям, два - регіоналістам, шість - радикалам, 12 - "Новому центру", 15 - всіляким правим течіям і одно - украй правій течії.

Депутати на 35 місць, що залишилися, на 24 години неділі ще не визначені, хоча в цілому розстановка політичних сил в новому складі Національних зборів стала ясна.

Новий склад нижньої палати парламенту Франції можна назвати рекордним тому, що там уперше засідатиме найбільше за всю історію П'ятої Республіки кільксть жінок. Так, відмітили в МВС, в Нацзборах отримали місця 155 представниць слабкої статі, тоді як в раніше було 107 пані. Правда, ці вибори програла Сеголен Руаяль, колишня дружина нинішнього президента Франції Франсуа Олланда; вона претендувала на пост голови Національних зборів. Не отримала перемогу і лідер Національного фронту Марін Ле Пен.

Усіх 25 міністрів, що брали участь у виборах в Національні збори Франції, було обрано або переобрано у своїх виборчих округах. Це підтвердив міністр внутрішніх справ Франції Манюель Вальс.

Шестеро міністрів, як відзначалося раніше, було вибрано ще в першому турі парламентських виборів. Це прем'єр Жан-Марк Еро, глава МЗС Лоран Фабіус, міністр у європейських справах Бернар Казнев, міністр-делегат при Міністерстві юстиції Дельфін Бато, міністр по заморських територіях Вікторен Люрель, і міністр-делегат транспорту і морського господарства Фредерік Кювільє.

Кандидати від ультраправого Національного фронту (НФ) уперше з 1998 року увійдуть до складу нижньої палати парламенту Франції. Вони отримали два мандати в новому складі Нацсобрания.

"Це сенсаційний результат для Національного фронту, - заявила голова партії Марін Ле Пен. - Ми досягли неймовірного успіху". Вона вітала перемогу своєї 22-річної племінниці Маріон Марешаль Ле Пен.

До речі, Соціалістична партія Франції, за попередніми даними, здобула більшість голосів у ході першого туру парламентських виборів, який відбувся в неділю, 10 червня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: Франції, вибори, соціалісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]