Вт, 2024-03-19, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:37
У Польщі знайдений мертвим засновник спецназу GROM
Інші останні Новини Європейського Союзу
Засновник польського підрозділу спецназу GROM Славомир Петеліцкий знайдений мертвим з вогнепальним пораненням в голову у себе удома у Варшаві, повідомляє Польське агентство друку.

Однією з основних версій загибелі 65-річного генерала є самогубство, проте слідство відпрацьовує і інші версії, передає РИА "Новости".

За попередніми даними прокуратури, смерть настала увечері в суботу.

"Всю ніч на місці події велися слідчі дії. Тіло пана генерала було доставлене до судово-медичної установи. Розтин пройде, швидше за все, в понеділок", - цитує агентство прес-секретаря варшавської окружної прокуратури Катажіна Цалув-Яшевська.

Петеліцкий з кінця 60-х років працював в розвідці МВС. У 1973-1978 роках працював в США польським аташе з культури, науки і преси. Після цього в штаб-квартирі розвідки, потім в польському посольстві в Стокгольмі, заступником начальника контррозвідки, радником голови МЗС з охорони польських посольств за кордоном.

У 1990 році він сформував і до 1995 року очолював відомий антитерористичний спецпідрозділ GROM (Група операційно-маневреного реагування), бійці якого брали участь в операціях на Балканах, в Іраку, на Гаїті.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1062 | Додав: nowyny | Теги: Славомир Петеліцкий, gRoM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]