Пт, 2024-03-29, 08:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:46
У київському метро подорожчає проїзд
Інші останні Економічні новини
У КМДА не виключили, що ціни на проїзд у столичному метро можуть підвищитися, враховуючи збитковість комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс".

Зокрема, "Київський метрополітен" за перше півріччя цього року має збиток 123 млн грн, а КП "Київпастранс" 80 млн грн, повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"Я розумію, що є питання тарифів, але оптимізація видатків і зменшення збитків – це тема, яка, на мою думку, зобов'язана бути в полі зору управління економіки, в тому числі і питання щодо наявності значних збитків і в "Київпастрансі", - зазначив О.Попов.

Заступник Голови КМДА Руслан Крамаренко пояснив Попову, що особисто займався цим питанням.

За його словами, збитковість буде постійно з'являтися у метрополітені і "Київпастрансі" доти, поки місто не почне компенсувати різницю в тарифах цих підприємств.

"Тобто, необхідно встановити тариф на рівні економічно обґрунтованого, а не того, який є сьогодні, що переглядався 4 роки тому. Тоді у фінансовій звітності цих підприємств не буде збитків", - запевнив Крамаренко.

Він також розповів, що по оптимізації видатків основними резервами є автоматизація процесів реалізації квитків. Це, за його словами, збільшить виручку, як в метрополітені, так і в "Київпастрансі" і дозволить скоротити склад штатної чисельності.

Раніше Попов заявляв, що в Києві вартість проїзду на метро підвищуватися не буде.

За матеріалами: УНН

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1637 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]