Чт, 2024-03-28, 19:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:06
Україна споживає вдвічі більше енергії, ніж Європа. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини
Голова державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич заявив, що в період з 2000 року по 2010-й країна знизила витрату ресурсів з 0,98 кг умовного палива на одиницю ВВП до 0,64 кг, тобто більш ніж у півтора рази.

При цьому Пашкевич визнав, що Україна поки споживає вдвічі більше енергоресурсів на одиницю виробленої валової продукції, ніж Європа.

"В середньому Європа на одиницю виробленої валової продукції споживає вдвічі менше енергоресурсів, ніж Україна. Тобто ми в два рази перевищуємо середньоєвропейський рівень", - заявив він.

Однак, за словами глави агентства, при тій тенденції, яка була у період з 2000 року по 2010 рік, Україна знизила витрату ресурсів з 0,98 кг умовного палива на одиницю ВВП до 0,64 кг, тобто більш ніж у півтора рази.

"Сьогоднішня програма, яку ми розробляємо, дозволить прискорити процес енергозбереження. Швидко ми його не пройдемо, нам знадобитися як мінімум 10 років для того, щоб досягти тих показників. Це насичення всіх галузей сучасними приладами, обладнанням та зміна свідомості суспільства щодо витрачання енергетичних ресурсів", - резюмував він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1317 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]