Чт, 2024-04-18, 03:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:05
У людей немає нічого спільного з неандертальцями
Інші останні Новини світу науки і технологій

У 2010 році науковці припустили, що в кожному з нас є частка неандертальця. Таким був висновок з проведеного аналізу генома неандертальців, пояснює журналіст Стів Коннор, пише InoPressa, посилаючись на Independent.

Тоді вчені вважали, що іноді траплялося міжвидове схрещування: неандертальці і Homo sapiens вступали в інтимні стосунки і заводили потомство.

"Проте зі свіжого дослідження британських науковців випливає, що неандертальці, вимерлі 40 тис років тому, не залишили нам у спадок своїх генів", - пише газета.

Доктор Андреа Маніка (Кембриджський університет) зробив висновок: збіги в ДНК сучасної людини і неандертальця (1-4%) сягають значно більш далекої давнини - до загального африканського предка обох видів.

Маніка припускає, що гібридизація могла мати місце, але впевнений: на подальшу еволюцію людини вона ніяк не вплинула.

Зазначимо, 2011 рік, на думку редакції Science, був відзначений проривами у вивченні генетичних коренів людини. Дослідження генома неандертальців і денисовців, а також їх порівняння з геномом сучасних людей, показали, що ми все ще носимо в собі генетичні особливості цих архаїчних різновидів людей. Крім того, цього року оприлюднено результати дослідження ще одного виду пралюдини - австралопітека седіба (Australopithecus sediba). Нові дані показали, що він може бути перехідною ланкою між предками людей і стародавніми приматами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 992 | Додав: admin | Теги: неандертальці, Люди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]