Вт, 2024-04-23, 11:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:01
У Мінську під час протестів загинула людина — правозахисники
Інші останні Новини світу

За даними правозахисного центру Весна, під час протестів в Мінську, які пройшли після голосування на виборах президента Білорусі, загинула одна людина.

Правозахисники повідомили, що молодий чоловік отримав черепно-мозкову травму, несумісну з життям, в результаті наїзду на нього спецтехніки на проспекті Переможців.

Медики швидкої допомоги, які приїхали на місце події, не змогли його врятувати.

 Крім того, за даними Весни, в мінських лікарнях перебувають десятки постраждалих в результаті протестів. Відомо, що два відділення військового госпіталю зайняті пораненими. Також постраждалі перебувають у лікарні швидкої медичної допомоги та в 6-й лікарні Мінська.

Правозахисник Весни Валентин Стефанович зазначає, що вся відповідальність за трагічні події вчорашнього вечора повністю лежить на Міністерстві внутрішніх справ, Раді Безпеки Білорусі. Саме їхні дії призвели до трагічних наслідків.

9 серпня в Білорусі відбулось голосування на виборах президента.

За попередніми даними ЦВК, Олександр Лукашенко набирає 80,23% голосів, а за Світлану Тіхановську проголосували 9,9% виборців.

 Після закриття виборчих дільниць і перших даних державного екзитполів по всій країні почалися масові протести. У Мінську та інших містах почалися зіткнення протестувальників з силовиками. Застосовувалися водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

У МВС Білорусі підтвердили масові затримання на мітингах, але заперечують використання спецзасобів.

Протести після виборів президента Білорусі: силовики зачищають центр Мінська -

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 542 | Додав: adminA | Теги: загинула людина, протести, Мінськ, правозахисники | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]