Пт, 2024-03-29, 03:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
У проблемних округах ЦВК повинна сама порахувати голоси - Томенко
Інші останні Політичні новини
Один з лідерів Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Томенко заявляє, що єдиний вихід із ситуації в "проблемних окружкомах" - самостійний підрахунок голосів Центральною виборчою комісією, повідомили у прес-службі Томенка. Про це політик сказав, коментуючи конфліктну ситуацію на 197-му виборчому окрузі в Черкаській області.

Томенко нагадав, що у цьому окрузі (центр – місто Канів) окружна виборча комісія затягує із прийняттям бюлетенів, а Партія регіонів засипала комісію скаргами на дрібні порушення на дільницях, які продовжують надходити.

На сайті Центральної виборчої комісії повідомляється, що на ранок 30 жовтня на 197-му виборчому окрузі опрацьовано лише 15,75% бюлетенів.

"Оскільки влада з репресивною системою, яку вона контролює, ухвалила для себе рішення зупинити підрахунок голосів, то єдиний правовий шлях виходу із цієї ситуації, який обирає опозиція у відповідності до статей 30 та 97 закону про вибори народних депутатів, – подавати скаргу до Центральної виборчої комісії про бездіяльність Окружної комісії і вимагати від ЦВК самостійно рахувати голоси у відповідності до результатів і протоколів з виборчих дільниць", - наголосив Томенко.

"Всі протоколи з мокрими печатками у нас у штабі є", - поінформував Томенко.

"Таким чином затягування пов’язане з однією причиною – спробами підкуповувати комісії для того, щоб вони приймали рішення про так звані уточнення, а реально – фальсифікацію результатів голосування – на конкретних дільницях. І якщо ЦВК не виконає зобов’язання закону, що стосується підрахунку голосів, то за її згоди відбуватимуться фальсифікації результатів виборів", - наголосив політик.

Томенко додав, що подібна ситуація - у більш ніж 10 округах Центральної України, передовсім у Києві, Київській та Черкаській областях.

"Там кандидати від влади або мільярдери, які йшли під прикриттям влади, програли вибори, і тепер влада не поспішає оголошувати результати, а намагається в будь-який спосіб їх переглянути на окремих дільницях, щоб, умовно кажучи, вирізати таку кількість голосів за опозицію, аби пройшли їхні кандидати", - зазначив політик.

"На жаль, засоби масової інформації не оприлюднюють інформацію про низку таких скандальних округів, де влада всіляко намагається переглянути результати на тих дільницях, де з великим відривом переміг кандидат від опозиції. Це загальна стратегія влади, і наше завдання цього не допускати", - наголосив Томенко.

На Черкащині у місті Сміла 28 жовтня в перерві між засіданнями побилися члени окружної виборчої комісії №198 (м. Сміла) з приводу того, у кого мають зберігатися протоколи окружної комісії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: проблемних округах ЦВК, томенко, порахувати голоси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]