Пт, 2024-03-29, 01:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
У Сирії буде працювати спецназ Росії, а Європа забирає своїх послів
Інші останні Новини світу

До берегів Сирії прибув танкер Чорноморського флоту Росії "Іман". За даними джерел у штабі ЧФ, на борту танкера перебуває група спецназу.

У Міноборони Росії наголосили, що не йдеться про присутність бойових кораблів в акваторії Середземного моря., передає РИА "Новости".

"Жодних російських бойових кораблів, які виконують завдання біля берегів Сирії, немає. У сирійському порту Тартус 10 днів перебуває судно допоміжного флоту танкер "Іман", який виконує завдання тилового забезпечення - поповнення запасів палива й продовольства - кораблів Чорноморського і Північного флотів, які убезпечують судноплавство в Аденській затоці проти піратів", - повідомив представник прес-служби та управління інформації Міноборони Росії.

За словами офіційного представника, екіпаж танкера повністю цивільний, його супроводжує охорона. Водночас, за даними джерел російських ЗМІ, на борту танкера перебуває антитерористична група та військовослужбовці з десантно-штурмового батальйону бригади морської піхоти.

Телеканал "Аль-Арабія" услід за цим з посиланням на джерела в лавах сирійської опозиції заявив, що в Тартус прибули російські військові спецчастини. Російські експерти вважають, що корабель може означати присутність Росії в цьому регіоні.

"За радянських часів це були типові операції, коли великі десантні кораблі з танками і морською піхотою на борту в складі радянської ескадри безперервно чергували в Середземному морі", - пояснив військовий експерт Віктор Мураховський.

На думку іншого аналітика, Іллі Крамника, кораблі можуть як забезпечити евакуацію громадян, так і "захист російської бази в разі якихось інцидентів і можливе прикриття постачань зброї на випадок, якщо її спробують перехопити".

Як відомо, Росія блокує спроби міжнародного співтовариства чинити тиск на Сирію, зокрема, разом з Китаєм вона не дала ухвалити резолюцію Ради Безпеки ООН, яка передбачала жорсткі санкції проти режиму Башара Асада.

Західні країни стверджують, що готовність Москви захищати Дамаск почасти обумовлена її зацікавленістю в постачаннях зброї сирійській владі.

Фінляндія закрила своє посольство в Сирії

Фінляндія закрила своє посольство в Дамаску і повернула на батьківщину дипломатичних співробітників у зв'язку з неспокійною ситуацією в Сирії. Про це йдеться в опублікованій заяві фінського МЗС.

Як мовиться в документі зовнішньополітичного відомства, усі дипломати вже покинули Дамаск і тимчасово перебувають на території Йорданії і Лівану, передає ИТАР-ТАСС.

Крім того, міністр закордонних справ Фінляндії Еркі Туоміойя призвав усіх фінів по змозі уникати поїздок до Сирії, а тих співгромадян, які перебувають на території країни, покинути її.

Минулого тижня країни-учасниці Ради співпраці арабських держав Перської затоки, в яку входять Бахрейн, Катар, Кувейт, Об'єднані Арабські Емірати, Оман і Саудівська Аравія, ухвалили рішення закрити свої посольства в Дамаску.

Першою про закриття посольства в Дамаску і відкликання всіх співробітників дипломатичної місії з Сирії оголосила Саудівська Аравія. Потім до аналогічного кроку вдалася влада Бахрейну.

Раніше двері своїх посольств у Дамаску також зачинили країни Західної Європи, США і Канада.

На початку лютого США закрили посольство в Сирії у зв'язку із ситуацією, що ускладнилася у Дамаску, та відмовою сирійської влади посилити заходи безпеки. 6 лютого всі американські співробітники вже покинули країну.

7 лютого Іспанія, Італія, Франція, Велика Британія і Німеччина відкликали своїх послів із Сирії. Таке ж рішення ухвалили країни Перської затоки, що входять до Ради співробітництва арабських держав затоки.

Швейцарія теж закрила посольство в Сирії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: Європа забирає послів, спецназ росії, Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]