Вт, 2024-04-16, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Україна посіла 64-те місце у Всесвітньому рейтингу рівноправності статей
Інші останні Політичні новини
В опублікованому сьогодні, 24 жовтня, рейтингу рівноправності статей, який складений Світовим економічним форумом (СЕФ), Україна посіла 64-те місце, повідомляє Корреспондент.net.

Доповідь The Global Gender Gap Report, в рамках якого досліджено дані щодо 135 країн, опубліковано на сайті СЕФ.

Як відомо, індекс рівноправності статей розраховується шляхом порівняння можливостей чоловіків і жінок у чотирьох сферах: політиці, працевлаштуванні і кар'єрі, освіті та охороні здоров'я.

При цьому автори даного дослідження зазначають, що під час складення доповіді враховували не кращі умови життя для жінок, а різницю в можливостях представників двох статей.

У результаті перше місце в рейтингу посіла Ісландія, яка раніше неодноразово очолювала рейтинг рівності статей. До списку лідерів також увійшли Фінляндія, Норвегія і Швеція, а також низка інших європейських країн. США посіли 22-ге місце, Росія - 59-те.

Україна опинилася 64-е місце. Зокрема, за рівнем рівності можливостей чоловіків і жінок у питаннях працевлаштування та кар'єри країна посіла 34-те місце, за рівнем участі жінок у політичному житті - 119-те, по доступу до охорони здоров'я - 34-те, за освітою - 22-ге.

Рейтинг замикають Саудівська Аравія, Сирія, Чад, Пакистан і Ємен.

Як повідомлялося раніше, за результатами останнього звіту ООН про стан міст за 2012-2013 роки Дніпропетровськ визнано містом, в якому найшвидше зменшується кількість населення. Крім того, серед лідерів значаться й інші українські міста - Донецьк, Запоріжжя, Харків і Одеса.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: рівноправності статей Україна, 64-те місце, Всесвітньому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]