Сб, 2024-04-20, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:20
Україна відійшла від євроінтеграції, констатує МЗС Швеції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що Україна зійшла з шляху євроінтеграції і опинилася на перехресті.

"Питання стоїть так: чи може Україна повернутися на шлях євроінтеграції, або ми застрягли на тому, що є де-факто відходом від євроінтеграції", - сказав він на восьмому Українському ланчі в Давосі, повідомляє радіо "Свобода". 

Більдт нагадав, що ПАРЄ чітко висловила свою позицію про те, що підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом зараз залежить від того, як довго буде екс-прем'єр Юлія Тимошенко у в'язниці.

Більдт відзначив, що не почув пояснень у виступі президента Віктора Януковича, і додав, що справа Тимошенко - не єдине, а лише найвідоміше з тих, де існують великі сумніви у верховенстві права, має рацію.

Член Европарламента Марек Сівець відзначив, що основним випробуванням в 2012 році стануть вибори. "Якщо вони будуть вільними, то тоді Україна може бути частиною Європи, інакше - це все, це кінець мрії", - сказав він.

Як відомо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не виключається введення санкцій проти режиму Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права.

Янукович просить Францію допомогти євроінтеграції України

Президент Віктор Янукович сподівається на підтримку Францією курсу України на зближення з Євросоюзом.

Про це йдеться в його привітанні президенту Франції Ніколя Саркозі з нагоди дня народження, розміщеному на сайті українського президента.

"Сподіваюся, що Франція і надалі підтримуватиме курс України на всебічне зближення з Європейським Союзом та надаватиме сприяння нашій країні у проведенні соціально-економічних і політичних реформ", - зазначив Янукович.

Він висловив переконання, що українсько-французькі відносини мають значний потенціал для плідного розвитку на благо народів двох країн.

Янукович також зазначив, що "із приємністю згадує" зустріч із Саркозі в Парижі у жовтні 2010 року.

"Сердечно бажаю Вам, Ваша Високоповажносте, міцного здоров'я, щастя, добробуту та успіхів у Вашій відповідальній державній діяльності", - додав президент.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1215 | Додав: adminA | Теги: МЗС Швеції констатує | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]