Вт, 2024-04-16, 18:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

18:27
Україна зацікавлена в співробітництві з Фінляндією в альтернативній енергетиці
Інші останні Новини світу науки і технологій

Україна зацікавлена в співробітництві з Фінляндією в сфері альтернативної і відновлюваної енергетики. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ході зустрічі з міністром з європейських справ і зовнішньої торгівлі Фінляндії Олександром Стуббом.

"Міністр закордонних справ України також висловив зацікавленість у збільшенні кількості масштабних інфраструктурних проектів в Україні з фінськими інвестиціями, зокрема в області альтернативної і відновлюваної енергетики", - сказано в повідомленні.

У свою чергу Стубб висловив бажання відвідати Україну на чолі представницької делегації фінських бізнесменів для відкриття нових напрямків у співробітництві.

Він також позитивно оцінив зусилля українського уряду з полегшення роботи іноземних, зокрема фінських, компаній в Україні, насамперед у контексті запровадження системи автоматичного відшкодування ПДВ.

У повідомленні зазначається, що сторони висловили надію на успішне завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, насамперед щодо досягнення компромісу в контексті створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.

Крім того, Грищенко ознайомив співрозмовника з внутрішньополітичною ситуацією в Україні, підкресливши відданість українського керівництва принципам демократії, верховенства права і незмінність курсу масштабних економічних реформ.

Грищенко перебуває у Фінляндії з одноденним робочим візитом. Фінляндія має намір сприяти імплементації плану дій ЄС з лібералізації візового режиму з Україною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1477 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]