Сб, 2024-04-27, 01:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:35
Українська економіка: щоб стимулювати зростання, потрібні реформи - Financial Times
Інші останні Іноземна преса про Україну

5 років тому європейські банки кинулися в Україну, визнавши, що це один із найбільш перспективних ринків, що розвиваються, згадує The Financial Times. Сьогодні багато хто з європейських банків проводить дегірінг, а в деяких випадках взагалі йде з України, зазначають журналісти Ніл Баклі і Роман Олеарчик в статті з циклу: "Спеціальна доповідь: Україна-2012". Почасти причина в проблемах єврозони, але й перспективи української економіки після хворобливої кризи 2009 року стали більш туманними, пояснюють вони.

"Українська економіка, як і раніше, вкрай вразлива перед шоковими впливами ззовні", - пише газета, зазначаючи: 40% експорту припадає на сталь, "заморожені кредити стримують внутрішнє зростання". Тим часом в єврозоні та в Росії - на двох великих ринках української продукції - власний ріст сповільнюється так чи інакше. Багато економістів вказують: прив'язка гривні до долара породжує астрономічні процентні ставки і мало не душить зростання кредитного сектору.

Проаналізувавши індикатори, газета робить висновок: "Якщо ситуація в глобальній економіці не погіршиться, Україна, певно, абияк протримається".

Але в довгостроковому плані Україні необхідне зростання інвестицій. Як залучити зарубіжні інвестиції і стимулювати малий бізнес? За словами економістів і бізнесменів, Україна повинна урізати вплив місцевих олігархів і усунути бюрократичні перепони.

"Після первинних досягнень смілива програма поліпшення бізнес-клімату, внесена урядом, здебільшого застопорилася. Є побоювання, що тільки нова криза вселить політикам рішучість взятися до глибинних проблем, які стримують українську економіку", - підсумовує газета.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 996 | Додав: nowyny | Теги: економіка, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]