Ср, 2024-04-24, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:47
Українська Вікіпедія посіла 13 місце в світі за кількістю статей
Інші останні Українці в світі

Волонтери-редактори української Вікіпедії в міжнародний день рідної мови зробили черговий святковий подарунок українському суспільству - випередили каталонську версію онлайн-енциклопедії і вийшли на 13 місце за кількістю доданих статей серед усіх 284 мовних розділів всесвітньої енциклопедії.

Про це повідомляє портал "Світ Інтернету".

21 лютого 2012 виграшною в змаганні з каталонцями стала стаття "Римська школа (музика)", опублікована користувачем під ніком Morigerato.

На той момент в українській Вікіпедії налічувалося 365 896 статей, а в каталонському виданні - 365 895. Слід додати, що на початок 2012 року каталонська Вікіпедія мала перевагу над українською енциклопедією в 8 тис статей.

Однак перегони тривають - каталонці не здаються і вперто створюють нові статті. Каталонці, які не мають власної держави, розглядають Вікіпедію, як потужний інструмент для просування своєї мови, культури, національної ідентичності.

Нагадаємо, що за темпами зростання популярності серед 20-ти найбільш відвідуваних енциклопедій Вікіпедії - українська виявилася на другому місці в світі після китайської.

А наприкінці літа 2011 року українська Вікіпедія за кількістю статей обігнала норвезьку і вийшла на 14 місце в світі.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1221 | Додав: nowyny | Теги: українська Вікіпедія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]