Чт, 2024-04-25, 03:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Українських політв'язнів з Криму Москва записала в "терористи"
Інші останні Новини російської федерації

До Федерального переліку терористів і екстремістів Росії потрапили 22 уродженці анексованого Криму. Серед них – кримські політв’язні, журналісти, громадські активісти.

Повний список опублікований на офіційному сайті Федеральної служби з фінансового моніторингу Росії, повідомляє Радіо "Свобода".

Згідно з документом, Росфінмоніторинг зарахував до терористів і екстремістів усю "кримську четвірку" політв’язнів у "справі Сенцова": Олександра Кольченка, Олега Сенцова, Олексія Чирнія і нещодавно звільненого Геннадія Афанасьєва. У списку також опинився блогер Юрій Ільченко, заарештований після публікації статті проти російської окупації Криму і дій Росії на Донбасі.

До переліку "терористів" внесли і голову Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, якого в Україні судять за звинуваченням у незаконному поводженні зі зброєю, а СБУ підозрює в зв’язках з російськими спецслужбами. У цьому ж списку є кримська журналістка Ганна Андрієвська, що представляє, як зазначено в переліку, "Кримську область".

Ім’я кримського журналіста, позаштатного оглядача Радіо "Свобода" Миколи Семени, якого на анексованому півострові переслідує російська ФСБ і звинувачує в "сепаратизмі", також внесли до списку. Адвокат Миколи Семени Олександр Попков назвав включення свого підзахисного в список Росфінмоніторингу "позасудовою розправою" і не виключив оскарження таких дій відомства в Конституційному суді Росії.

Всього в федеральному списку терористів і екстремістів на сайті Росфінмоніторингу в розділі "Російські фізичні особи" є 6103 людини.

Наразі у Міністерстві закордонних справ України працюють над розширенням санкційного списку "Савченко-Сенцова" за рахунок кейсів інших незаконно засуджених у Росії українців. Нагадаємо, повний список осіб зазначений у рішенні Ради національної безпеки і оборони від 25 березня 2016 року і запроваджений у дію указом президента від 29 березня 2016 року №121/2016.

За даними РНБО, до санкційного списку осіб, причетних до організації, незаконного затримання та ув'язнення в РФ льотчиці Надії Савченко, режисера Олега Сенцова та інших українців, внесено прізвища керівників Федеральної служби безпеки Російської Федерації, Слідчого комітету РФ, прокуратури, суддівського корпусу, військовослужбовців та інших російських посадовців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: Москва, українські політв'язні, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]