Вт, 2024-03-19, 10:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:41
Україну відвідали майже мільйон єврофанів, конфліктів ще не було
Інші останні Спортивні новини

Україну під час чемпіонату Євро-2012 відвідало вже близько 900 тис уболівальників, повідомив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

"За інформацією колег-прикордонників, пасажиропотік перетину кордону збільшився на 25% і сьогодні становить 6 млн, починаючи з 5 червня. Тобто, десь близько 900 тис іноземців", - сказав Лубківський на брифінгу під час відвідування фан-посольства на Бессарабській площі в понеділок у Києві.

Він додав, що більшість іноземців їхала, щоб відвідати матчі Євро-2012.

За словами Лубківського, близько 200 тис уболівальників - це були організовані групи, а решта їхали неорганізованими групами, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тобто загальна кількість уболівальників, за підрахунками Держприкордонслужби, на сьогодні становить близько 900 тис осіб. Я думаю, що буде мільйон", - сказав він.

Водночас голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік повідомив, що на початку чемпіонату український кордон перетнули 4 млн людей.

"Україну з початку проведення Євро й по сьогодні відвідали 4 млн осіб, при цьому якщо раніше щоденна норма становила 190 тис осіб, то наразі український кордон перетинають 260 тис осіб", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

При цьому голова Держмитслужби відзначив досить ефективну роботу спеціально створених пунктів пропуску вболівальників Євро-2012 на польському кордоні з Україною.

За його словами, через ці пункти пропуску Україну змогли відвідати близько 500 тис уболівальників.

Раніше повідомлялось, що" українці – фантастично гостинний народ, а атмосфера в країні під час Євро-2012 на 100% позитивна". На цьому в коментарях британському телеканалу ВВС наголосили вболівальники національної збірної Англії, які завітали до Києва аби підтримати своїх улюбленців у чвертьфінальній грі проти Італії.

Київська фан-зона встановила рекорд відвідуваності

Київська фан-зона б'є рекорди по відвідуваності фанів, заявив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

"Київська фан-зона б'є всі рекорди по відвідуваності. У нас в цілому в фан-зонах Україні побувало 2 млн 700 тис відвідувачів, з них 1 млн 200 тис тільки в Києві", - сказав Лубківський.

Він додав, що київська фан-зона є найбільш відвідуваною серед усіх фан-зон турніру, і незважаючи на те, що українська збірна на сьогодні вже не грає, все одно відвідуваність цій території досить висока. "Тому цей проект ми вважаємо успішним", - підсумував Лубківський.

Головною несподіванкою Євро-2012 Лубківський вважає доброзичливість і гостинність українців

Маркіян Лубківський вважає, що під час чемпіонату українці показали себе гостинною та доброзичливою нацією.

"Поки що не було жодних інцидентів чи конфліктних ситуацій, українські вболівальники й українці загалом зарекомендували себе як дуже доброзичлива нація, дуже відкрита для світу, тому це, напевно, було найбільшою несподіванкою цього турніру", - сказав Лубківський на брифінгу під час відвідування фан-посольства на Бессарабській площі в понеділок у Києві.

Він додав, що насправді українці виявилися кращими, ніж про них говорили перед чемпіонатом.

Лубківський: проблема расизму в Україні виявилася домислами західних ЗМІ

Маркіян Лубківський вважає, що проведення чемпіонату довело надуманість проблеми расизму в Україні, що порушувалася в західних ЗМІ.

"Згадайте, скільки було різних чуток і трагічних історій про Україну. Дуже важливо було, щоб в Україну приїхало якнайбільше вболівальників, які переконалися б, що ці історії не мають нічого спільного з реаліями. Ніхто спеціально вболівальників не готував, не готував нас із вами, щоб доброзичливо прийняти всіх наших гостей", - сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

Лубківський зазначив, що під час Євро-2012 в Україні не було зафіксовано жодних конфліктів на расовому ґрунті, на стадіонах не лунало ніяких вигуків такого змісту.

Директор турніру наголосив, що після того, як перші гості з-за кордону поділилися своїми враженнями про перебування в Україні, бажання відвідати країну в інших іноземних уболівальників почало збільшуватися.

До речі, Англійська футбольна асоціація оскаржить несправедливі звинувачення України британськими ЗМІ у расизмі.

Балога: 5 тис рятувальників і 1200 одиниць спецтехніки чергують у регіонах, де відбувається Євро

Міністерство надзвичайних ситуацій сформувало спеціальні угруповання сил для надання допомоги громадянам у разі екстрених ситуацій, які можуть виникнути під час проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу, заявив глава МНС Віктор Балога в інтерв'ю виданню "Главком".

"МНС почало готуватися до Євро-2012 заздалегідь, розуміючи, яке складне наше завдання. Ми знаємо, що УЄФА особливу увагу приділяє безпеці проведення першості. Тому міністерство завчасно розробило й узгодило з організаторами Євро-2012 свій план дій. Ось вам трохи сухих цифр. У спеціально сформованому угрупованні сил МНС - 4900 осіб і 1200 одиниць спецтехніки. Вони пропорційно розосереджені в чотирьох регіонах, де відбуваються матчі", - цитує прес-служба МНС слова чиновника в понеділок.

При цьому Балога додав, що в МНС врахували те, що допомога рятувальників може знадобитися на головних автомагістралях між містами, де відбуваються матчі. У зв'язку з цим на випадок ДТП там працюють рятувальні загони загальною чисельністю 600 людей і 200 одиниць техніки.

Крім того, для прийому повідомлень про можливі надзвичайні ситуації у Києві, Львові, Донецьку та Харкові спеціально відібрано десятки найкращих фахівців диспетчерських служб МНС. Додатково залучаються понад 100 волонтерів, які знають іноземні мови.

Також Балога зазначив, що рятувальні сили МНС з 8 червня несуть службу в посиленому режимі.

"Це максимальна концентрація уваги та ресурсу. Власне під час матчів у периметрах стадіонів чергують загони на пожежній і рятувальній техніці, радіаційно-хімічні лабораторії. На трибунах і біля поля ви, напевно, бачили мобільні пожежні пости для швидкої ліквідації загорянь, наприклад, від фаєрів. За межами стадіонів про всяк випадок у повній готовності ми тримаємо резерв рятувальних сил. Пожежні розрахунки постійно чергують у районі офіційних фан-зон", - зазначив міністр.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1156 | Додав: adminA | Теги: Україну відвідали майже мільйон євр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]