Пт, 2024-04-26, 10:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
Проведення Євро-2012 в Україні оцінюють на "4 з плюсом"
Інші останні Спортивні новини

Україна проводить Євро-2012 на високому рівні - на "четвірку із плюсом" за п’ятибальною системою, зазначають експерти у сфері економіки, інвестицій та банківської справи.

У коментарі Інституту Горшеніна керівний партнер ІК "Капітал Таймс" Ерік Найман зазначив, що найкраще до чемпіонату було підготовлено інфраструктурну складову, передає "Інтерфакс-Україна".

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

"По-перше, це стадіони, які підготовлено за прикладами найкращих європейських зразків і які цілком відповідають найкращим світовим стандартам. Також вдалося підняти інфраструктуру аеропортів, грамотно організовувати трансфери туристів з аеропортів до центру міста. Тут також ні у кого не виникло нарікань. Фан-зони досить непогано організовано. Вони, звичайно, не дуже зручні для самих жителів міст, але для туристів усе було чудово. Наскільки я розумію, у шведів не було скарг щодо розміщення на Трухановому острові. Та й міліція поводилася ближче до європейських стандартів, принаймні стосовно іноземних туристів", - сказав експерт.

На думку Наймана, завдяки Євро-2012 Україна усвідомила, що здатна приймати масштабні заходи. "Наскільки я розумію, нині влада вже починає замислюватися про те, чи варто братися за проведення зимової Олімпіади. Як свідчить практика Євро-2012, Україні під силу такий захід", - вважає експерт.

Начальник відділу аналізу та досліджень "Райффайзен Банку Аваль" Дмитро Сологуб, у свою чергу, зазначив, що позитивний ефект від проведення великих спортивних турнірів може виражатися в підвищенні туристичної та інвестиційної привабливості країни, а також у зростанні продуктивності праці внаслідок масштабних вкладень в інфраструктуру.

"Зокрема, збільшення припливу туристів після успішного проведення спортивного турніру отримало назву "Ефект Барселони", після організації в цьому місті літніх Олімпійських ігор 1992 року", - сказав він.

При цьому, на його думку, віддача від масштабних інвестицій в інфраструктуру потенційно відкриває для України великі можливості. "Проведення чемпіонату дало змогу здійснити низку проектів, які інакше так і залишилися б нереалізованими в найближчі п’ять-десять років. Йдеться насамперед про модернізацію транспортної інфраструктури - дороги, аеропорти", - вважає Сологуб.

У свою чергу директор філії консалтингової групи "НЕО Центр" Діоніс Васильєв вважає, що Україна гідно провела Євро-2012.

"Мені складно бути об'єктивним, враховуючи любов до Києва, і я не є інспектором УЄФА, але мені здається, що Євро-2012 ми прийняли дуже гідно. Молодці. Тому що все просто: є первинний бюджет, до якого не входять якісь шановані організації чи шановані персоналії, - от вони й починають гнати хвилю, що грошей не вистачить, що ми не встигнемо. А ось те, якою ціною ми впоралися, я, звісно, проаналізував би", - зазначив експерт.

Віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців, голова наглядової ради компанії "МТ-Інвест", заслужений економіст України Мирослав Табахарнюк зазначив, що задля гідної підготовки Євро-2012 було докладено колосальних зусиль.

"Слід віддати належне і уряду країни, органам місцевого самоврядування, які в складний кризовий час, в умовах обмежених бюджетних можливостей зуміли сформувати сучасні, європейські умови для футбольних фанатів, міжнародних гостей та учасників чемпіонату, і бізнесу, громадянському суспільству в цілому за підтримку та просування українських національних інтересів", - сказав він.

На його думку, завдяки Євро-2012 Україна зробила справжній ривок у модернізації інфраструктури. "Після чемпіонату українці ще довго користуватимуться новими дорогами, аеропортами, залізничними станціями, висококомфортабельним транспортом. Сучасні стадіони, побудовані згідно з найкращими міжнародними стандартами, сприятимуть належній підготовці нового покоління футболістів, служитимуть майданчиком для проведення масштабних публічних заходів, зокрема міжнародного рівня. Вдуматися лише: зазвичай на модернізацію своєї інфраструктури, реконструкцію аеропортів, будівництво нових готелів, стадіонів, країні треба щонайменше 15 років, а ми здійснили такий обсяг робіт лише за шість!" - наголосив експерт.

Іноземці на Євро-2012 смакують борщем та ігнорують сало

56% іноземних футбольних уболівальників Євро-2012 в Україні вперше дізналися про існування сала. Відповідні результати засвідчило опитування, проведене агентством AgriSurvey та асоціацією "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), передає "Укрінформ".

За його результатами, більше половини іноземців нічого не знали про давній український делікатес. На запитання: "Чи чули ви щось про сало?", 56% респондентів відповіли: "Що це?". Ще менше гостей з-за кордону його куштували – лише 27% опитаних.

Тим, хто все ж таки наважився з'їсти шматочок національного продукту, сало неабияк припало до душі. Найбільше з гастрономічних страв, за даними дослідження, футбольні фанати вподобали борщ (39%). П'ятірку їхніх найулюбленіших українських страв доповнюють вареники (20%), котлета по-київськи (9%), голубці та деруни (по 4%).

Подекуди у відповідях звучали навіть такі делікатеси вітчизняної кухні, як кров'янка та хрін із буряком.

Зазначимо, спорожнілі вулиці Києва свідчать, що свято футболу завершується. Місто залишили наймасовіші групи фанатів зі Швеції. З Харкова поїхали голландці, а зі Львова - німці та данці. Україні залишається пережити півфінал у Донецьку та фінал у Києві, а потім вже підбивати підсумки.

Раніше повідомлялося, що "українці – фантастично гостинний народ, а атмосфера в країні під час Євро-2012 на 100% позитивна". На цьому в коментарях британському телеканалу ВВС наголосили вболівальники національної збірної Англії, які завітали до Києва аби підтримати своїх улюбленців у чвертьфінальній грі проти Італії.

До речі, президент УЄФА Мішель Платіні задоволений організацією Євро-2012 та переконаний, що Україна та Польща вже перемогли на цьому турнірі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1126 | Додав: admin | Теги: Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]