Чт, 2024-03-28, 18:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Ультиматум опозиції: без скасування "кнопкодавства" Раді працювати не дамо
Інші останні Політичні новини
Голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що новообраний парламент не розпочне роботу, доки не буде ухвалено положення про особисте голосування народних депутатів, передає УНІАН.

"Вчора ми чітко представили свою позицію і задекларували, що новий парламент почне свою роботу тільки в одному випадку - якщо буде виконуватися базова конституційна стаття – особисте голосування", - сказав Яценюк в Києві 23 листопада.

Він зазначив, що саме внаслідок неособистого голосування нинішнім парламентом було ухвалено "Харківські угоди", пенсійна реформа, Податковий кодекс, змінено закон про основи національної безпеки і оборони, закон про засади державної мовної політики, а також продовжено термін повноважень Верховної Ради.

За словами опозиціонера, неособистим голосуванням було ухвалено близько 800 законів, які не відображають волевиявлення українців. Яценюк переконаний, що таку систему необхідно зупинити.

"В першу чергу, треба ввести інститут політичної відповідальності кожного народного депутата України, коли кожний депутат голосує особисто", - підкреслив він, зазначивши, що це кардинально змінить розклад сил у Верховній Раді.

"Перестануть торгувати картками і передавати їх як кредитні картки", - додав він.

Крім цього, Яценюк переконаний, що Партія регіонів і президент Віктор Янукович докладуть всіх зусиль, щоб депутати не голосували особисто.

"Тому що особисте голосування і виконання Конституції означає втрату контролю президентом над Верховною Радою. Верховна Рада України перестає бути іграшкою чи підрозділом Банкової", - додав він.

Яценюк також запевнив, що опозиція боротиметься за те, щоб дії нового парламенту відображали волю й інтереси народу України через принципову політичну позицію кожного окремого депутата і виконання Конституції.

Засідання депутатської групи з організації першої сесії ВР 7-го скликання скасовано через ультиматум опозиції

Через ультиматум опозиції, яка вимагає розгляду питання про персональне голосування депутатів, було скасовано засідання підготовчої депутатської групи з організації першої сесії ВР наступного скликання, яке мало відбутись у п'ятницю, 23 листопада. За словами "регіонала" Володимира Олійника, такі дії опозиції – не спосіб вирішення, передає Укрінформ.

"Опозиції треба осмислити і прийняти розумне рішення, бо ультиматум - це не спосіб спілкування і вирішення проблем. Тому поспішність щодо проведення засідання була б не зовсім правильною", - сказав він.

Олійник пояснив, що зараз йдуть перемовини між фракціями.

Він також нагадав, що засідання мав провести голова Верховної Ради України Володимир Литвин, якого було обрано головою Підготовчої депутатської групи, однак спікер наразі перебуває із робочим візитом у Санкт-Петербурзі.

За словами представника ВО "Батьківщина" В'ячеслава Кириленка, засідання підготовчої депутатської групи з організації першої сесії ВР наступного скликання перенесли через небажання Партії регіонів впроваджувати систему персонального голосування "Рада-3".

"Засідання групи перенесли, тому що "регіонали" не мають відповіді на проблему особистого голосування, вирішення якої вчора запропонувала опозиція. Ми їх попередили, що й сьогодні будемо наполягати на розгляді цього питання", - зауважив Кириленко.

При цьому нардеп спрогнозував, що засідання робочої групи може відбутися в понеділок, 26 листопада.

Раніше повідомлялось, що 22 листопада між новообраними народними депутатами стався перший парламентський конфлікт - представники опозиції відмовилися брати участь у підготовці першого засідання Верховної ради VII скликання. Члени партій "Батьківщина", "Свобода" та "УДАР" зажадали від Партії регіонів, комуністів і частини самовисуванців впровадити систему персонального голосування і покинули засідання підготовчої групи, почувши відмову більшості розглянути це питання в першу чергу. Після демаршу опозиції депутати, що залишилися, без проблем обрали головою групи спікера Володимира Литвина, який пообіцяв виступити в традиційній ролі "примирителя протиборчих сторін".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Ультиматум опозиції. скасування кно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]