Сб, 2024-04-20, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:55
У зв'язку з рішенням щодо Луценка опозиція має намір провести справжню судову люстрацію
Інші останні Політичні новини
Опозиція створить у новій Верховній Раді спеціальну слідчу комісію щодо притягнення до відповідальності прокурорів, слідчих, працівників ДПтС, які порушували закон у справі Юрія Луценка. Про це заявив голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, коментуючи рішення Апеляційного суду, повідомили в прес-службі опозиції.

"Сьогодні в Україні, на підставі рішення Європейського суду з прав людини, повинно бути розпочате кримінальне розслідування стосовно всіх слідчих, прокурорів і суддів, які виносили незаконне рішення щодо арешту Юрія Луценка", – сказав він.

Яценюк також додав, що аналогічна ситуація відбудеться в тому випадку, якщо Європейський суд з прав людини винесе інше рішення щодо інших звинувачень стосовно Юрія Луценка і визнає, що такі звинувачення були незаконні.

"Це і буде справжня судова люстрація в Україні. І ми почнемо це робити зі справ Тимошенко і Луценка", – наголосив він.

У свою чергу заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов зауважив, що декому було дуже важливо оголосити рішення суду саме в річницю Помаранчевої революції.

"Ми були свідками того, як суд протягом 5-7 хвилин зачитав тільки результативну частину. Це він міг зробити ще вчора ввечері і тим самим поставити брудну крапку в брудному процесі", – зазначив він.

"Але тим, хто замовляв і хто організував цей процес, було дуже важливо, щоби вирок Луценкові оголошували саме сьогодні, в річницю Помаранчевої революції. Мабуть, від цього вони отримують особливу насолоду, коли в річницю Майдану оголошують вирок Луценка, коли у в’язниці перебуває Тимошенко", – підкреслив Турчинов.

"У цей же час Ющенко перебуває в подарованій йому Януковичем державній дачі", – додав він.

Адвокати Юрія Луценка повідомили, що оскаржать вирок по другій справі у Вищому спецсуді, а потім – у Європейському суді з прав людини.

У відповідь прокурор зазначив, що це – їхнє право і якщо вони хочуть, то можуть реалізувати його.

Як повідомлялося, Апеляційний суд міста Києва не задовольнив апеляцію екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на вирок Печерського районного суду щодо незаконного продовження стеження у справі про отруєння Віктора Ющенка.

Нагадаємо, суддя Печерського райсуду Києва Ганна Медушевська 17 серпня 2012 оголосила вирок у справі за обвинуваченням Луценка, а також Володимира Тарасенка та Олега Павленова в службовій недбалості при розслідуванні справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Луценко був засуджений до обмеження волі терміном на 2 роки, йому винесено заборону обіймати керівні посади протягом 3 років. Суддя Медушевського застосувала норму законодавства про поглинання менш суворого покарання більшим, і тому, оскільки Луценко вже був засуджений до 4 років ув'язнення, то термін ув'язнення не змінився.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: судову люстрацію, опозиція, Луценка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]