Вт, 2024-04-23, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:08
В Баварії помер Іван Дем'янюк
Інші останні Українці в світі

Іван Дем'янюк помер у віці 91 року, повідомляють німецькі ЗМІ.

Дем'янюк помер у будинку для людей похилого віку в Баварії.

Спочатку повідомлення про смерть злочинця з'явилися в німецьких ЗМІ, пізніше їх підтвердили і в поліції, передає ИТАР-ТАСС.

Суд Мюнхена 12 травня 2011 року приговорил 91-річного уродженця України Джона (Івана) Дем'янюка до п'яти років тюремного висновку, визнавши його винним в пособництві вбивству близько 27 тис увязнених концентраційного табору "Собібор" (Польща), де, як встановив суд, Дем'янюк був наглядачем. Проте судові власті дозволили йому залишитися на волі до завершення розгляду апеляції у його справі.

Він знаходився в приватному будинку для престарелих в гірському альпійському регіоні Верхньої Баварії, ФРН.

Нагадаємо, раніше Мюнхенський суд відхилив вимогу захисту припинити судовий процес у справі Дем'янюка на підставі звіту ФБР США, згідно з яким КДБ СРСР "цілком імовірно, сфабрикував" посвідчення особи "ката "Собібора". Прокурори вимагають для Дем'янюка шестирічного тюремного ув'язнення. Оголошення вироку вже двічі переносилося. Новий судовий процес проти Дем'янюка розпочався у Мюнхені 30 листопада 2009 року, після того як у травні того ж року Дем'янюка екстрадували зі США до Німеччини. Процедуру екстрадиції Дем'янюка проводив Мін'юст США за запитом прокуратури Мюнхена й уряду ФРН. До цього Верховний суд США відмовив йому у призупиненні депортації до Німеччини.

Зазначимо, що Дем'янюк опинився на другому місці в списку з десяти найбільш розшукуваних нацистських злочинців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1143 | Додав: admin | Теги: помер, Іван Дем'янюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]