Вт, 2024-04-16, 12:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
День Святого Патріка Ірландія святкує з небувалим розмахом. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Ірландія з небувалим розмахом святкує своє національне свято - День Святого Патрика. По всьому острову проходять масові гуляння і марші, повідомляють Новости Мира.

Найчисленніший парад відбувся, 17 березня, в центрі Дубліна, столиці країни.

В ході, яку було присвячено науці, взяли участь понад три тисячі професійних акторів, які репетирували свої виступи більше року.

Вони спробували за допомогою пісень та танців розіграти сценки, які пояснювали досить непрості питання: "Як формується веселка?", "Чому змінюється погода?", "Звідки береться явище електрики?".

Музичний супровід забезпечували національні оркестри Збройних сил, Національного управління поліції "Гарда Шіохана" і Служби пожежної охорони, а також оркестр внутрішніх військ.

Подивитися на барвистий парад прийшла величезна кількість туристів і місцевих жителів, які вже з раннього ранку збиралися вздовж центральних міських вулиць, щоб зайняти кращі місця. Найдосвідченіші принесли з собою сходи і підставки, які дозволяли їм піднятися над натовпом.

Але ще більше пощастило жителям Дубліна, чиї вікна виходять на центральні вулиці. Вони могли, не виходячи з дому, насолоджуватися красою вистав.

Святкові заходи не обмежаться парадом - по всьому Дубліну аж до понеділка, 19 березня, триватимуть численні концерти, буквально в кожному пабі буде звучати жива ірландська музика, а на міських площах - виконуватися запальні національні танці.

Музей "Гіннес" також зробив подарунок усім людям, названим на честь Святого Патріка, надавши їм безкоштовний вхід і частування.

Особливу турботу організатори проявили до іноземців і підготували великий список варіантів правопису імені Патрік на різних мовах, у тому числі арабською, в'єтнамською та івритом.

Жителі Смарагдового острова вважають, що в цей день кожен може стати почесним ірландцем, досить одягтися у все зелене, взяти з собою трилисник - символ, за допомогою якого Патрік пояснював місцевим жителям таїнство Святої Трійці, і пуститися в танок, перекинувши перед цим кілька келихів традиційних ірландських напоїв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1208 | Додав: admin | Теги: Ірландія, День Святого Патріка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]