Пт, 2024-04-19, 06:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
В екологічній акції "Година Землі" Україна вчетверте братиме участь
Інші останні Офіційні новини

У 2012 році Україна приєднується до всесвітньої екологічної акції "Година Землі" вже четвертий рік поспіль, активно підтримуючи всесвітній кліматичний рух і прагнення до сталого майбутнього, повідомляє прес-служба Всесвітнього фонду природи (WWF) в Україні.

"У суботу, 31 березня, о 20.30 люди по всьому світу вшосте вимкнуть світло на одну годину, щоб показати необхідність об'єднаних дій для боротьби зі зміною клімату", - наголошується в повідомленні.

Цього року кампанію підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

"Година Землі" стартувала у Сіднеї в 2007 році з ініціативи WWF в Австралії, і відтоді переросла в міжнародну екологічну ініціативу, яка об'єднала понад 5200 міст у 135 країнах на всіх континентах у прагненні побудувати майбутнє без зміни клімату.

Всесвітній фонд природи (WWF) - це природоохоронна організація, місія якої - зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме в гармонії з природою.

Нагадаємо, в 2010 році світло вимкнули в 17 містах країни. У Києві о 20.30 занурилися в темряву Хрещатик і Києво-Печерська Лавра, в Одесі - Театр опери та балету і Приморський бульвар, у Львові - ратуша, а в Кам'янці-Подільському - Кафедральний собор і центральна площа.

У 2009 році Україна також долучила до акції Київ, Львів, Одесу, Рівне та Івано-Франківськ. У Вінниці підтримали екологічну акцію "Година Землі" відключенням підсвічування вежі у сквері Козицького, яка є символом міста. А в Кременчуку впродовж цієї години вимкнули всі комунальні об'єкти реклами.

У 2008-му жителі великих і малих міст по всьому світу вимкнули світло на одну годину і зробили таким чином свій внесок у боротьбу з кліматичними змінами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1351 | Додав: adminA | Теги: Україна вчетверте братиме участь в | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]