Чт, 2024-03-28, 21:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
В могилі Річарда III жіночі останки спантеличили британських археологів
Інші останні Новини світу
Британські археологи, які ведуть пошуки могили короля Річарда III, зіткнулися з несподіваними результатами. Серед знайдених ними раніше решток, відданих на експертизу, половина виявилася жіночими.

Йдеться про два людських скелети, виявлених на місці автомобільної стоянки в місті Лестер. Кілька століть тому тут розташовувався Францисканський чоловічий монастир. Вважається, що саме на його території і був похований монарх, загиблий у 1485 році під час битви при Босворті, пише NEWSru.com.

На першому скелеті дослідники виявили сліди численних поранень, а також викривлення хребта - таке ж, яке було у Річарда III, прозваного за це горбуном. А ось друга частина решток здивувала. Вчені вважають, що встановити особу жінки, якій вони належать, практично неможливо.

"Ми знаємо про принаймні одну жінку, пов'язану з цим чоловічим монастирем, - Еллен Луенор, ймовірно, що була його засновницею і покровителькою", - говорить один з дослідників Метью Морріс. Однак, зазначає він, францисканці допомагали багатьом біднякам, хворим і бездомним, так що не виключено, що жінка також могла бути просто жебрачкою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: могилі Річарда III, жіночі останки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]