Пт, 2024-03-29, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
В секторі Газі визнали небезпечним для життя єдине джерело води
Інші останні Новини світу

Єдине в секторі Газа джерело прісної води становить небезпеку для здоров'я місцевих мешканців, оскільки забруднене добривами та відходами, стверджують правозахисники.

У доповіді, підготовленій двома благодійними організаціями - Save the Children і Medical Aid for Palestinians, - йдеться, що кількість дітей, які звертаються до лікаря з приводу діареї, за останні п'ять років подвоїлася, передає BBC Russian.

За словами співробітників цих організацій, блокада Гази Ізраїлем, яка триває уже протягом п'яти років, перешкоджає надходженню в сектор необхідного обладнання для санації води.

Правозахисники наполягають, що блокаду необхідно повністю зняти: у воді основного прісного джерела в Газі виявлено високий вміст нітратів та інших забруднювачів. Саме нітрати, які зазвичай містяться в добривах та фекаліях, скоріш за все, винні у збільшенні випадків захворювання на діарею серед дітей.

Окрім блокади, правозахисники також покладають відповідальність за таку плачевну ситуацію з питною водою на наслідки військових дій і систематичне недофінансування комунальної інфраструктури.

Зневірені люди намагаються добувати воду самостійно, не розуміючи, що вона також заражена.

За даними авторів доповіді, рівень забруднення питної води перевищує гранично допустиму концентрацію у 10 разів, а система очищення каналізаційних стоків в Газі "повністю зруйнована".

У 2009 році близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР) закликало мусульман усього світу направити милостиню, яку прийнято роздавати в місяць Рамадан, на підтримку жителів сектора Газа. Потреба у фінансових ресурсах БАПОР оцінювалась в 180 млн долл.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 938 | Додав: admin | Теги: небезпечним для життя, джерело води | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]