Вт, 2024-04-16, 23:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:17
Видано першу книжку з гіперпосиланнями в Україні - роман "Гаугразький бранець"
Інші останні Культурні новини
Перша в Україні книга, з'єднана гіперпосиланнями з багатьма різноманітними сторінками в Інтернеті, вийшла у видавництві "Електрокнига".

Роман "Гаугразький бранець" письменниці та журналістки Яни Дубинянської - про глобальний соціум: світ високих технологій, цілком комфортний для життя, і про Гауграз - єдину у світі країна, що тримається за свої традиції, повідомляє "Gazeta.ua".

З нової книжки можна уявити, до чого можуть призвести конфлікти між глобальним та етнічним, між особистим та суспільним, і головне, між чоловічим та жіночим.

Сюжет роману стає багатозначним, коли натискаєш на гіперлінки, які розставляв письменник та журналіст Артем Захарченко. Він досліджує сучасні медіа-мистецтва, зокрема гіпертекстову літературу.

Більшість із гіперпосилань побудовано за принципом гіпертекстової метафори, і веде до інтернет-мемів, сторінок енциклопедій, новин та літературних текстів. Тобто, сторінка, яка відкривається при натисканні на посилання, змушує по-новому розуміти значення слів та фраз із роману.

Перший том роману "Гаугразький бранець" викладено для безкоштовного скачування. І оплачуватимуть книжку лише ті, кому вона сподобалася і вони вирішать замовити другий том. Окрім того, можна замовити паперову версію книжки.

Нагадаємо, у вересні 2011 року українські письменники об'єдналися і вперше створили електронну книжку - збірка складається з 24 творів 24 українських письменників та поетів. Серед найвідоміших - Андрій Кокотюха, Ірена Карпа, Лариса Денисенко. Всі вони писали на одну тему: "Як я провів літо". Єдина умова, яку перед творцями ставили ініціатори проекту, книжку треба було зробити за 24 години.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: роман Гаугразький бранець, україна, гіперпосилання, перша книжка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]