Пт, 2024-03-29, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Національний музей українського народного декоративного мистецтва запрошує на відкриття виставки писанок
Інші останні Культурні новини

29 березня 2013 року у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва в рамках культурно-мистецької програми "Зустрічаємо Великдень" відкривається виставка писанок "Відгомін століть", авторами яких є відомі київські майстрині Тетяна Влененко та Любов Ктіторова.

Писанкарством майстрині почали займатися з 1991 року. Вивчаючи та відтворюючи традиційний розпис писанок різних регіонів України, вони створили серії авторських писанок, зокрема за мотивами трипільської кераміки та розписів Софійського собору в Києві. У 2000 році Т. Влененко та Л. Ктіторова стали членами Національної спілки майстрів народного мистецтва України. З 2000 року захопилися вивченням природних барвників і створили колекцію традиційних писанок, орнамент яких виконано рослинними фарбами.

Тетяна Влененко та Любов Ктіторова є постійними учасниками виставок народного мистецтва в Україні та за кордоном. Представляли нашу країну на багатьох міжнародних виставках. Твори майстринь зберігаються у музеях Києва, Чернігова, Переяслава та м. Лодзь (Польща).

Виставка працюватиме до 10 травня 2013 року.

Запрошуємо до музею 29 березня 2013 року о 16 год.

Наша адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 2. Тел. 280 36 93

www.mundm.kiev.ua
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1331 | Додав: abel | Теги: відкриття виставки писанок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]