Пт, 2024-03-29, 07:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Відбулися навчання майбутніх спецпризначенців в Одесі
Інші останні Новини з регіонів України

 Курсанти, які стануть офіцерами-розвідниками, у польових умовах тренуються з врахуванням бойового досвіду.

На полігоні Одещини курсанти, майбутні офіцери-розвідники та спецпризначенці, проводять практичні польові тренування в умовах максимально наближених до бойових. Про це повідомили у прес-службі Міноборони України у четвер, 23 лютого.

Зазначається, що майбутні офіцери виконують вправи навчальних стрільб зі стрілецької зброї та штатного озброєння бойових машин, вдосконалюють свої навички з тактико-спеціальної, вогневої та інженерної підготовки, а також водіння бойових машин.

За словами прес-служби, особливу увагу учасники польового виходу зосереджують на індивідуальній підготовці, вмілому застосуванні озброєння і військової техніки, технічних засобів розвідки і спеціальних засобів, розвідці мінно-вибухових і невибухових загороджень на шляхах руху підрозділів, засвоєнні прийомів життєзабезпечення і маскування при виконанні бойових завдань.

"Двотижневий польовий вихід стане заключним етапом підготовки для курсантів випускного курсу, які незабаром складатимуть державні іспити", - йдеться у повідомленні.

За словами начальника факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення Військової академії (м. Одеса), під час навчання майбутніх офіцерів-розвідників активно використовується досвід застосування розвідпідрозділів у районі антитерористичної операції. Досвідчені офіцери-інструктори, які мають бойовий досвід, вчать курсантів діяти в складних обставинах та приймати рішення самостійно.

"Для набуття потрібних професійних навичок та вмінь, крім фундаментального курсу спеціальних дисциплін, курсанти-розвідники проходять серйозну психологічну підготовку, яка кардинально коректує їхній морально-психологічний стан при виконанні бойових завдань. Подібна психологічна підготовка дозволяє розвідникам приймати грамотні і зважені рішення в будь-яких умовах бойової обстановки", - підкреслив офіцер.

Нагадаємо, 21 лютого Генштаб показав відео з тренувань танкістів 25 повітрянодесантної бригади ВДВ, які відпрацьовували бойові завдання у зоні АТО. На відео показано, як танкісти ВДВ у визначеному районі відведення проводять тренування з водіння танків Т-80 БВ.

Як зазначалося, 15 лютого українські прикордонники провели навчання неподалік Молдови і Румунії на території Ізмаїльського прикордонному загону на Одещині, який охороняє ділянку держкордону з Молдовою і Румунією, відбулися триденні тактико-спеціальні навчання з бойовою стрільбою.

14 лютого з'явилося відео масштабних військових навчань на Чернігівщині, до яких залучили тисячі резервістів першої черги. Тренування проводили поблизу селища Гончарівське. Цього року термін зборів збільшили з 15 діб до 30.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: навчання, спецпризначенці, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]