Вт, 2024-04-16, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:41
Віддати 93 тонни золотого запасу Румунії Молдова зажадала від Росії
Інші останні Новини світу
Молдовські депутати з правлячої парламентської коаліції зажадали, щоб Росія повернула Румунії золотий запас, вивезений під час Першої світової війни. З такою вимогою парламентарі виступили в ПАРЄ. Депутати запропонували внести в текст резолюції про ситуацію в Росії поправки, згідно з якими Росія винна Румунії 93,4 тонни золота "у вигляді монет і злитків", повідомляє Moldnews.

Автори поправок - представники партій, які входять у правлячу коаліцію - Ліберально-демократичної партії Молдови Лілілана Паліхович і Валерій Гілецький, а також Ліберальної партії Молдови Ганна Гуцу. Ініціативу підтримали румунські делегати.

Парламентська асамблея Ради Європи відхилила ці вимоги.

Золото з Румунії вивезли 1916 року після того, як румунські війська були розбиті арміями Німеччини та Австро-Угорщини, і в грудні 1916 року здався Бухарест. За цих умов влада країни вирішила передати золотий запас на зберігання своєму союзникові - Росії.

1918 року, коли румунські війська зайняли Бессарабію, радянський уряд відмовився повертати золото. Вже після завершення Другої світової війни і входження Румунії в соціалістичний блок - частину вивезеного золотого запасу таки повернули.

5 вересня повідомлялося, що міністерство фінансів Греції хоче підрахувати суму репарацій, яку Німеччина повинна виплатити грекам за злочини під час Другої світової війни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: Молдова зажадала від Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]