Сб, 2024-04-20, 04:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
6 найбільш неймовірних музеїв світу. ФОТО
Інші останні Новини світу
Forbes.ua знайшов шість найбільших екстравагантних та епатажних музеїв світу. Так, у список потрапив американський Музей поганого художнього мистецтва, чия експозиція складається тільки з відібраних картин, які відкинули решта музеїв світу. Власники музею запевняють, що далеко не кожна погана картина гідна їхньої уваги. Є чіткий список правил, а головне з них - робота має бути експресивною.

Незважаючи на тематику музею, з нього кілька разів викрадали картини. За інформацію про першу пропажу Музей поганого художнього мистецтва призначив винагороду – 6,50 долара, яку з часом збільшив ще на 30 доларів (близько 249 гривень). Картина, втім, не знайшлася і досі.

Ще один незвичайний музей - Музей фалосів в Ісландії. Назва цього музею говорить сама за себе і вимагає лише одного уточнення: у цьому ісландському закладі у якості експонатів виставляються фалоси лише ссавців. Сьогодні у колекції музею 250 експонатів. Найбільший - пеніс синього кита. Завдовжки він перевищує півтора метра і важить 70 кг Найменший – двоміліметровий - пеніс ховраха.

Тим часом у Японії розташований Музей ніндзя. У ньому зібрана ґрунтовна експозиція, присвячена побуту, історії і еволюції відомої мережі японських найманих убивць. Всього у колекції музею близько 400 експонатів.

У шанхайському Музеї пропаганди зібрана велика колекція агітаційної китайської творчості минулого століття. Сотні постерів, плакатів, листівок, календарів. Головний колір - червоний. Сюжети - всміхнені молоді колгоспники, щасливі працівники заводів і фабрик, паради, "очищення світу від капіталістичної зарази", польоти у космос. Над усім цим височіють фігури незмінних вождів.

Один з найкорисніших музеїв світу - Музей штопорів - працює у Ванкувері. У ньому виставлена величезна колекція найважливіших побутових пристроїв - штопорів. Експозиція охоплює практично усі віхи становлення і дизайну цих пристосувань і ділиться на штопори для домашнього вжитку і ресторанні.

В Амстердамі є музей, присвячений марихуані, але він - ніщо у порівнянні з мексиканським Музеєм наркотиків. Одна лише експозиція різновидів наркотиків заслуговує на велику повагу: у скляних посудинах викладені і класифіковані десятки заборонених речовин. До них у доважок йде виставка зброї й одягу учасників наркокартелів, агітаційні плакати, виконані у мініатюрі сюжети знаменитих облав, опудала собак, що допомагали виявляти партії наркотиків, багато документальних знімків.

Музей наркотиків - закрита установа, передусім розрахована на працівників правоохоронних органів Мексики. Потрапити до нього можна лише за перепусткою. Втім, якщо отримати її не вийде, завжди залишається амстердамський варіант.

У Києві, в свою чергу, відкривають музеї більш ніж серйозного спрямування. В травні цього року відбулося відкриття Музею шістдесятництва. Музей відкрили у будівлі на вул. Олеся Гончара, 33, де тривалий час розміщувався центральний штаб Народного руху України. Під музей передано частину приміщень центрального штабу НРУ.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1555 | Додав: adminA | Теги: неймовірних музеїв світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]