Вт, 2024-04-23, 10:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:11
Війська Асада зачищають партизанів, ті вдало збивають їхні гвинтокрили. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Сирійські повстанці заявили в понеділок, що знищили урядовий вертоліт. Опозиціонери збили бойову машину, завдавши ударів з реактивних знарядь по розташованому по сусідству з передмістям Дамаска Кабун кварталу Джубар.

У цьому районі з ранку йдуть - важкі бої між повстанцями із Сирійської вільної армії і військами президента Башара Асада, розповіли свідки агентству Reuters.

Сирійське державне телебачення в екстреному випуску новин, не вдаючись у подробиці, підтвердило, що військовий вертоліт був збитий над Дамаском.

За словами очевидців, бойова машина загорілася, втратила керування і стала падати після того, як в неї потрапив снаряд з залпової гармати. "Вертоліт упав недалеко від мечеті аль-Гуфран в передмісті Кабун на північному сході Дамаска", - цитує ІТАР-ТАРС повідомлення агентства SANA.

На оприлюдненому повстанцями відеозаписі охоплений вогнем вертоліт стрімко падає на землю. На ролику також чутно, як заколотники, що спостерігають за маневрами повітряної машини, своїми криками славлять Аллаха. На місці катастрофи в небо відразу ж після падіння здіймаються клуби чорного диму. За словами опозиціонерів, пілот гелікоптера загинув.

В околицях Дамаска урядові війська проводять спецоперацію

На підступах до Дамаска сирійські війська з ранку понеділка проводять антитерористичну операцію. Армійський спецназ переслідує формування опозиції в районі Східної Гути, а також поблизу міст Дума, Харасті, Арбін, Кфар-Батна і Місраб. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, вбито і затримано десятки членів збройних угруповань.

Видання Al-watan повідомило про обстріл з мінометів, якого зазнали в нічні години міські квартали столиці поряд зі стадіоном Аббасидів. За даними новинної служби, серед мирних жителів і військовослужбовців є вбиті і поранені.

Незалежні джерела повідомили про вбивство екстремістами в кварталі Рукн-ед-Дін мусульманського шейха Хасана Барнаві. Він був застрелений напередодні біля благодійного центру "Дер-Айтам", який очолював.

Тим часом на півдні столиці, за даними ЗМІ, почалися відновлювальні роботи у населених пунктах, постраждалих від військових дій.

В останній декаді серпня в трьох районах Дамаска військовослужбовці урядових військ Сирії вбили близько 300 осіб.

За даними правозахисників, з моменту початку заворушень у Сирії загинули більш як 23 тис людей. В ООН вважають, що жертвами сутичок стали 17 тис людей.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 17 тисяч осіб. Спроби розпочати переговори між повстанцями і режимом Асада провалилися. Країни Заходу намагаються через Радбез ООН посилити тиск на Дамаск, однак спроби ухвалити відповідну резолюцію наштовхуються на вето Росії та Китаю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1023 | Додав: admin | Теги: партизани, Асад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]