Пт, 2024-04-19, 06:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:44
Військову базу під Багдадом атакував смертник, загинули 30 людей
Інші останні Новини світу
Майже 30 осіб стали жертвами атаки терориста-смертника в передмісті Багдада. Про це повідомили в ИТАР-ТАСС з посиланням на канал Al Jazeera.

Терорист підірвав замінований автомобіль поблизу військової бази іракської армії в місті Таджі за 25 км від столиці Іраку. Загинули щонайменше 27 осіб, десятки людей отримали поранення. Терорист сидів за кермом і привів у дію вибуховий пристрій у ту мить, коли автомобіль наблизився до військової бази.

Поки що не надходило інформації про те, щоб хтось узяв на себе відповідальність за вибух. На території країни активно діють бойовики радикального угруповання "Каїда аль-джихад в Іраку", атаки яких спрямовані проти шиїтів, військовослужбовців і поліцейських.

Зростання напруженості в Іраку пов'язане з історичним протистоянням двох найбільших ісламських громад - сунітів і шиїтів.

Теракти в Іраку відбуваються на тлі серйозних змін, що свідчать, як вважалося, про відновлення країни. Так, наприкінці минулого року з неї були виведені американські війська. Передбачалося, що після цього убезпеченням мирних жителів займуться іракські правоохоронні органи.

Раніше повідомлялось, що в результаті вибуху в Багдаді загинуло 11 осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: Багдадом, Смертник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]