Вт, 2024-03-19, 08:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
Виставка картин Моне, Ренуара і Будена стартувала у Львові
Інші останні Культурні новини

У Львові стартувала масштабна виставка колекції творів "Живопис у Нормандії". Тут присутні твори Моне, Будена, Жеріко, Курбе, Коро, Дюфі, Ренуара тощо. Французьких художників виставляють у Львові вперше від 30-х років ХХ століття, запевнив директор Національного музею у Львові Ігор Кожан.

Виставка стартувала вчора ввечері в Національному музеї. Триватиме вона до 26 серпня. У межах виставки представлено 50 полотен (здебільшого малих та середніх) французьких художників, які малювали Нормандію у період з 1750 до 1950 року. Зокрема, тут представлена картина Клода Моне "Етрета" ("Etretat"), пише Zaxid.net.

Посол Франції в Україні Ален Ремі розповів, що взимку у Львові відкрили Почесне консульство Франції, а вже весною організували масштабну виставку.

"Живопис у Нормандії" – це одночасно престижна і рідкісна виставка. Перш за все, вона престижна. Це цінні твори художників, з натхнення яких з’явились відомі полотна і стали початком різних течій. Їхні твори показують в музеях усього світу. І це почесно – побачити ці картини сьогодні у Львові", – зазначив посол Франції.

Також, з його слів, експозиція рідкісна, оскільки тут представлено низку картин, які мало відомі широкому загалу.

Він додав, що виставка "Нормандія у живописі" у Львові та Києві (сюди картини потраплять восени) – це, фактично, початок відзначення 20-річчя дипломатичних відносин між Україною та Францією.

Заступник мера Львова з гуманітарних питань Василь Косів наголосив, що 2012-й можна сміливо назвати роком Франції у Львові: "Ми завжди маємо "Французьку весну"… Цього року ми мали ще й французьку зиму – відкрили Почесне консульство. Влітку триватиме виставка, а восени скульптури Пінзеля зі Львова експонуватимуть у Луврі… Це найкраще підтвердження, чим є Львів, чи ми є Європою, чи ми достойні бути Європою".

Віднині і до 26 серпня у Львівському національному музеї експонуватимуть добірку колекції творів "Живопис у Нормандії". У 1992 році Регіональна Рада Нижньої Нормандії започаткувала збір колекції малярських творів під загальною назвою "Живопис у Нормандії", в яку згодом увійшло близько ста двадцяти полотен за період від 1750 до 1950 року. Тепер збірка розміщується у колишньому жіночому монастирі Абатство Дам (Abbaye aux Dames), в якому розташована Регіональна Рада Нижньої Нормандії, і який щороку відвідують понад 10 тисяч осіб.

В квітні цього року персональна виставка картин української художниці Галини Москвітіної відбувалася з 25 квітня до 7 травня в галереї Alexandrе Gertsman Contemporary Art Gallery на Бродвеї в Нью-Йорку. Тут тривало світове турне "Кодекс світла", яке раніше побувало в Тель-Авіві, Мілані, Києві і Лондоні.

У Нью-Йорку художниця показувала 25 картин. Частина з них експонувалася для широкої аудиторії вперше, решту вже було представлено під час турне. Окрім нових робіт американського глядача порадувало і видання нового альбому репродукцій художниці, приуроченого до відкриття.

А ось з 27 квітня до 26 серпня 2012 року в Національному художньому музеї України триває виставка "Міф" Українське бароко", присвячена аналізу та переоцінці історії українського мистецтва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1119 | Додав: adminA | Теги: Львові. виставка Живопис у Норманді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]