Пт, 2024-03-29, 13:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Виступає за легалізацію вогнепальної зброї головний військовий прокурор
Інші останні Офіційні новини

Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос виступає за легалізацію вогнепальної зброї серед населення. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу", передають Українські Новини.

"Якби суспільство мало узаконену легальну зброю для самозахисту - середній клас без відхилень у психіці і здоров'ї, - тоді рівень самосвідомості і підтримки держави в разі партизанської війни і для самозахисту від злочинців піднявся б на вищий рівень", - сказав Матіос.

Головний військовий прокурор підкреслив, що великий відсоток громадян боїться давати свідчення правоохоронцям, побоюючись за своє життя.

Нагадаємо, восени 2015 року глава Асоціації власників зброї Георгій Учайкін ініціював петицію про вільне володіння зброєю, яку підписали понад 28 тис. осіб з 25 тис. мінімально необхідних для розгляду голосів.

Петиція пропонує доповнити статтю 27 Конституції України частиною четвертою такого змісту: "Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла і власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність України. Реалізація права на вільне володіння вогнепальною зброєю регулюється відповідним законом і може бути обмежена лише за рішенням суду щодо окремої особи".

Крім того, петиція пропонує "негайно ухвалити закон "Про цивільну зброю і боєприпаси" №1135-1". Щоб зібрати необхідну кількість голосів, знадобилося менше тижня - з 29 серпня по 3 вересня 2015 року.

Президент Петро Порошенко обіцяв розглянути цю петицію.

Проте раніше опитування показало, що понад 80% українців - проти вільного продажу зброї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: легалізація вогнепальної зброї, головний військовий прокурор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]