Вт, 2024-04-16, 18:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:03
Власник ProstoPrint попросить політичного притулку в Латвії
Інші останні Офіційні новини

Власник фірми ProstoPrint Денис Олейников, який став відомий після скандалу навколо футболок з написом "Спасибо жителям Донбасса...", а також обвинувачений у незаконному використанні логотипа Євро-2012, заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі про те, що збирається просити політичного притулку в Латвії. Нині він зі своєю сім'єю перебуває в Хорватії.

"Це суто технічне рішення. У моєї сім'ї не було віз до моменту виїзду, а до Хорватії до 31 жовтня громадяни України могли в'їжджати без віз", - заявив Денис Олейников.

Бізнесмен вважає, що на Батьківщині йому і його родині загрожує реальна небезпека, тому поки що відкидає можливість повернення. При цьому він повідомив, що розглядає Хорватію як транзитну країну і має намір просити політичного притулку в Латвії.

"Хорватія - це транзитна країна. Зараз ми розглядаємо Латвію", - заявив бізнесмен. У Латвії він сподівається відновити бізнес і, по можливості, продовжити політичну діяльність. Крім того, Олейников заявив, що раніше ніколи не мав конфліктів з правоохоронними органами.

"У нас ніколи не було конфліктів з правовласниками", - каже Денис Олейников. Бізнесмен вважає, що конфлікт навколо логотипа Євро-2012 – непорозуміння.

"Цей логотип закачали на сервер. Після цього прийшли люди, завантажили його, і дали нам, замовивши 15 футболок, - розповідає підприємець. - Ми їх надрукували, потім люди забрали ці футболки і через п'ять хвилин прийшли назад, з цими ж футболками, показавши посвідчення міліції".

При обшуку, за словами Олейникова, ніякої іншої продукції з логотипом Євро-2012 знайдено не було.

"Типографія не зобов'язана, за законодавством України, перевіряти макети, що надсилаються замовником,і встановлювати, кому належать авторські права, - говорить Олейников. - Хостинг не відповідає за зміст файлу".

Пояснюючи, чому він обрав Латвію, Олейников заявив, що ця країна надає більше можливостей продовжувати бізнес.

"Це досить близько. Там легше буде вести бізнес і набирати нових співробітників, - сказав підприємець. - ProstoPrint обов'язково відновить роботу. Для мене це справа життя", - наголосив він.

Проте, якщо Латвія не зможе надати політичного притулку йому і його родині, то підприємець має намір звернутися до інших країн, можливо, Німеччини, Австрії чи Бельгії.

"З Німеччини нам вже написали представники місцевого українського земляцтва і пропонують свою допомогу в подачі документів, тому що ми не знаємо мови", - розповів підприємець.

Нагадаємо, 21 вересня Олейников повідомив, що разом з родиною залишив Україну, побоюючись за безпеку своєї сім'ї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1317 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]