Вт, 2024-03-19, 07:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Всеукраїнську мобілізацію в свої лави оголосила УНА-УНСО
Інші останні Політичні новини

УНА-УНСО оголосила всеукраїнську мобілізацію в лави організації. Відповідне рішення у четвер підписав голова організації, син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич, повідомляє Gazeta.ua.

У документі, зокрема, йдеться про те, що "сьогоднішня влада крок за кроком здає територію (Харківські угоди), принижує церкву (візити московського патріарха), душить мову (закон Ківалова-Колесніченка), знищує армію (скорочення чисельності армії до 2015 року до 70 тисяч)".

Як наслідок, Шухевич наказав усім керівникам обласних і місцевих структур УНСО в Україні провести набір громадян від 16 до 50 років і мобілізацію членів організації УНА-УНСО.

Крім того, він закликав організувати вишкільні табори, а політреферентуру - провести роз'яснювальну роботу серед населення.

"Ми самі знаємо, що армія є гарантом спокою у будь-якій державі. На жаль, ми такої гарантії не маємо, бо за вказівкою президента до 2015 року армію буде скорочено до 70 тисяч", - заявив голова Львівської облорганізації УНА-УНСО Петро Байса.

"Але на то місце збільшується чисельність міліції. То робиться для того, щоб тримати народ у покорі і зробити їх повними рабами", - додав він.

Усі місцеві організації УНСО будуть тренувати охочих.

"Як це буде технічно, ми ще не вирішили. Скоро це питання вирішиться у Києві", - зазначив Байса.

"Ми звернемося до всіх структур і організацій УНСО, а потім будемо набирати у вишкільні табори, вести роз'яснювальну роботу", - уточнив він.

Вишколи розпочнуться в другій половині червня і триватимуть до виборів.

"Ми хочемо, щоб наша молодь була готова до всіх випадків. В армії тепер нічого не вчать, кажуть мені багато хлопців, які відслужили. Розформовуються військові частини, офіцери ходять так, як на роботу, щоб отримати чергове звання і підвищення заробітної платні", - констатував унсовець.

До речі, у травні голова Міноборони заявив про початок активної модернізації Збройних сил.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1001 | Додав: admin | Теги: УНА-УНСО, всеукраїнська мобілізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]