Вт, 2024-03-19, 08:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
Газ розпилили "невідомі", кажуть у міліції
Інші останні Політичні новини

Невідому речовину під час "мовних" мітингів біля Верховної Ради розпилювали невідомі особи в бік працівників міліції, які забезпечували охорону. Про це у вівторок повідомляє прес-служба столичної міліції.

В міліції уточнили, що до Київської міськдержадміністрації надійшли заявки від представників кількох політичних сил щодо проведення масових заходів за участю 34 тисяч осіб.

-"Для охорони громадського порядку було залучено близько 2,8 тисяч працівників органів внутрішніх справ", - уточнили в прес-службі. Насправді ж під стінами Ради, за даними міліції, зібралося 9 тисяч осіб на мітинг на підтримку законопроекту про мови, і 2 тисячі противників прийняття цього законопроекту.

"Представники окремих політичних сил вдалися до вчинення дій, за які законодавством передбачена відповідальність: перекриття руху транспорту, пошкодження майна, зривання елементів форменого одягу з працівників міліції. Деякі учасники масових заходів діяли відверто провокаційно", - заявили в МВС.

"На відео, знятому під час мітингів, видно, як один з учасників розпилює невідому речовину в бік працівників міліції, які забезпечують охорону громадського порядку", - додали в міліції.

"Пізніше представники окремих політичних сил вирішили переміститися до офіційної фан-зони Євро-2012, розташованої на Майдані Незалежності. При цьому вищеназване місце не було вказане у жодній заявці на проведення масового заходу, що були подані до КМДА", - зазначили в прес-службі.

"Таким чином, подібні дії з боку організаторів мітингів можна розцінювати як порушення, а також як свідомі дії, спрямовані на порушення громадського порядку, що шкодять іміджеві держави", - йдеться в повідомленні.

"Працівники міліції не застосовували силу, не допустили зближення полярно налаштованих прихильників різних політичних таборів", - підсумували у відомстві.

Раніше ЗМІ повідомляли, що під час сутички під Верховною Радою з боку міліції було застосовано речовину, яка утворила сіру хмару, після чого у людей почервоніли, опухли і сльозилися очі.

Зіткнення відбулися, коли близько 200 співробітників спецпідрозділу "Беркут" почали відтісняти активістів, мітингувальників проти мовного законопроекту, від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів.

Колесніченко запевняє, що газ розпилили "націонал-фашисти"

Сльозогінний газ під час мітингів біля Верховної Ради розпилювали люди, які виступали проти ухвалення законопроекту про мовну політику. Про це заявив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко в ефірі телеканалу Тві.

"Група депутатів з Севастополя постраждали, від того що націонал-фашисти облили їх сльозогінним газом", - сказав він.

"Ці люди, які нібито боролися за українську мову, напали як звірі", - додав "регіонал".

"Забрали хлопців у лікарню, промили їм очі. Їх вивели з натовпу, бо, а як треба було далі чинити? Вони зараз в дорозі знаходяться", - розповів Колесніченко. Депутат уточнив, що, за словами потерпілих, наказ до штурму рядів "Беркута" давав перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

При цьому коментуючи, фото на якому видно, що сльозогінний газ розпилювали з лав міліції, Колесніченко уникнув відповіді, заявивши: "Хто штурмує міліцію? Для чого?"


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: міліції, газ розпилили невідомі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]