Чт, 2024-03-28, 14:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:07
З 1 січня 2013 до України переходить почесне крісло глави ОБСЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Прем'єр-міністр України Микола Азаров та міністр закордонних справ Королівства Норвегія Еспен Барт Ейд обговорили майбутнє головування України в ОБСЄ, повідомляє УНІАН з посиланням на Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Зокрема, норвезьку сторону цікавило, який порядок денний буде підтримувати Україна під час головування в ОБСЄ.

Азаров заявив, що Україна віддасть пріоритет підтримці безпеки на континенті у всіх аспектах, поглибленню демократії і дотримання прав людини.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна буде працювати таким чином, щоб забезпечити спадкоємність діяльності цієї організації.

Сторони обговорили співробітництво України та НАТО, а також співробітництво між Україною та Норвегією у сфері військової реформи та соціальної адаптації військовослужбовців, що звільняються в запас. Сторони відзначили, що така програма ефективно працює. І за нею вже 3 тисячі військових пройшли перепідготовку.

Україна головуватиме в ОБСЄ у 2013 році.

Як відомо, У 2010 році головування в ОБСЄ належало Казахстану, в 2011 організацію очолювала Литва, а в 2012 - Ірландія.

Зазначимо, що Україна заявила про намір висунути свою кандидатуру на головування в ОБСЄ в листопаді 2007 року.

23 листопада 2010 року 56 міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ схвалили головування України в організації у 2013 році.

Довідка

ОБСЄ - Організація з безпеки і співробітництва в Європі, найбільша у світі регіональна організація, що займається питаннями безпеки. Вона об'єднує 56 країн, розташованих у Північній Америці, Європі та Центральній Азії.

Грищенко: Україна буде активно використовувати своє головування в ОБСЄ у сфері боротьби з торгівлею людьми

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко підкреслює, що Україна буде активно використовувати своє головування в ОБСЄ в 2013 році з метою боротьби з торгівлею людьми, повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики МЗС.

Про це він сказав під час зустрічі у Вашингтоні з членом Палати представників Конгресу США, керівником Комісії з безпеки і співробітництва в Європі (Гельсінкської комісії США) Крісом Смітом.

Сторони також обмінялися думками щодо започаткування нових спільних проектів у сфері охорони здоров'я та соціальної реабілітації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1151 | Додав: adminA | Теги: З 1 січня 2013 до України переходит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]